avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 539 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Sentinta
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Sentinta

Dupa pronuntarea unei sentinte de 10 ani inchisoare in 2007 in urma carea s-a emis un mandat de arestare la care s-a facut contestatie si s-a obtinut anularea acelui mandat iar apoi nu s-a mai intamplat nimic. Intrebarile mele sunt: Daca s-a obtinut anularea mandatului de arestare atunci ce trebuia sa mai urmeze? Ce se intampla cu sentinta?
Precizez ca persoana in cauza nu a fost arestata.
Multumesc anticipat pt. raspuns.
Cel mai recent răspuns: stochelrodu , utilizator 10:21, 26 Februarie 2013
Pentru ce motive a fost anulat mandatul?
Dacă există o pedeapsă definitivă ar fi trebuit pusă în executare. Presupun că cel condamnat se sustrage de la executare, dar acest lucru nu presupune faptul că nu poate fi dat în urmărire şi arestat pentru a-şi executa pedeapsa. Este cam greu să se sustragă până la momentul intervenirii prescripţiei executării pedepsei. Despre ce infracţiune este vorba? Dacă a primit 10 ani, cred că este ceva cu pericol social ridicat.
S-a anulat mandatul din cauza ca s-a pus in executare sentinta inainte de a deveni definitiva, motivul condamnarii : inselaciune (art. 215 C.p.)
Se poate emite oricand un nou mandat de executare a pedepsei atunci cand va fi definitiva hotararea.
Cum aflu daca a devenit acea hotarare devinitava sau nu?
Dl. "robert_12" ati avut dreptate, s-a emis mandat nou si acum se judeca pentru obtinerea unei reduceri a pedepsei insa avocata spune ca sunt sanse foarte mici deoarece nu are dovezi ca nu a luat el banii proveniti din fapta de inselaciune...:(( cand a facut prostia a facut-o pt familia lui si s-a ales cu nimic iar acum e greu de dovedit pt ca cine a fost creerul din spatele a toata povestea nu apare nicaieri in declaratii, deci...e trist si nu stiu ce sa fac sa il mai ajut, daca aveti un sfat sa stiti ca e foarte bine priit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prescriptia a doua pedepse portospirate portospirate O sa incerc sa fiu cat se poate de precis. In 2002 am fost condamnat definitiv la 3 ani cu inchisoare pt inselaciune. In 2004 am fost condamnat din nou, in ... (vezi toată discuția)
Caz ciudat de contopire.... rodica1985 rodica1985 Un caz al unui prieten este exact asa:Este condamnat la o fapta 5 ani inchisoare,din care executa 4 ani,mai avand 2 procese pe rol.Mai este condamnat la alta ... (vezi toată discuția)
Prescriere inselaciune. pedeapsa 3 ani si 6 luni. fapta comisa in 2004. gabrielaludescu gabrielaludescu Am si eu o nelamurire. In 2008 am primit pedeapsa de 3 ani pentru inselaciune. Avand 2 dosare(a doua pedeapsa a fost de 1 an), in 2012 au fost contopite urmand ... (vezi toată discuția)