avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 769 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... reprezentativitatea sindicatului
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

reprezentativitatea sindicatului

Buna ziua , am o mare dilema , fac parte dintr-un sindicat constituit in anul 2007 pe structura mai multor institute de cercetare care sunt sub aceeasi coordonare si care au aceleasi interese , si care conform legislatiei in vigoare la data respectiva a capatat si reprezentativitate, in prezent ni s-a adus la cunostinta ca nu putem participa la negocierea contractului de munca la nivel de unitati deoarece conform legii noi a sindicatelor nu mai suntem reprezentativi . Mentionez ca numarul de sindicalisti a scazut in ultimul an prin a pensionare a acestora.
Intrebare reprezentativitatea capatate se pierde in conditiile actualei legii?
In prezent suntem 25% din totalul salariatilor care cuprind si ff multe persoane la cumul .
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:33, 27 Octombrie 2012
Art. 223 din Legea nr.62 :
Reprezentativitatea organizatiilor patronale si sindicale constatata pana la data intrarii in vigoare a prezentei legi produce efecte dupa data intrarii in vigoare a acesteia numai in conditiile in care intruneste criteriile de reprezentativitate prevazute de prezenta lege.

Asadar, sub incidenta noi legi nu mai sunteti reprezentativi .. in acest caz, va pot fi incidente prevederile art.135 din Legea mai sus mentionata, si anume:
Art. 135
(1) In unitatile in care nu exista sindicate reprezentative negocierea contractului colectiv de munca se face dupa cum urmeaza:
a) daca exista un sindicat constituit la nivel de unitate, afiliat la o federatie sindicala reprezentativa in sectorul de activitate din care face parte unitatea, negocierea se face de catre reprezentantii federatiei sindicale, la solicitarea si in baza mandatului sindicatului, impreuna cu reprezentantii alesi ai angajatilor;
b) daca exista un sindicat neafiliat la o federatie sindicala reprezentativa in sectorul de activitate din care face parte unitatea sau nu exista niciun sindicat, negocierea se face numai de catre reprezentantii angajatilor.
...
Multumesc, in aceste conditii vom desfiinta sindicatul, nu isi mai are rostul, de fapt prin actuala lege s-a dorit desfiintarea acestei forme de organizare.
In locul sindicatului puneti alege varianta cu alegerea unor reprezentanti ai salariatilor ..

Codul Muncii prevede in acest sens:
Art. 221
(1) La angajatorii la care sunt incadrati mai mult de 20 de salariati si la care nu sunt constituite organizatii sindicale reprezentative conform legii, interesele salariatilor pot fi promovate si aparate de reprezentantii lor, alesi si mandatati special in acest scop.
(2) Reprezentantii salariatilor sunt alesi in cadrul adunarii generale a salariatilor, cu votul a cel putin jumatate din numarul total al salariatilor.
(3) Reprezentantii salariatilor nu pot sa desfasoare activitati ce sunt recunoscute prin lege exclusiv sindicatelor.


Art. 222
(1) Pot fi alesi ca reprezentanti ai salariatilor salariatii care au capacitate deplina de exercitiu.
(2) Numarul de reprezentanti alesi ai salariatilor se stabileste de comun acord cu angajatorul, in raport cu numarul de salariati ai acestuia.
(3) Durata mandatului reprezentantilor salariatilor nu poate fi mai mare de 2 ani.

Art. 223
Reprezentantii salariatilor au urmatoarele atributii principale:
a) sa urmareasca respectarea drepturilor salariatilor, in conformitate cu legislatia in vigoare, cu contractul colectiv de munca aplicabil, cu contractele individuale de munca si cu regulamentul intern;
b) sa participe la elaborarea regulamentului intern;
c) sa promoveze interesele salariatilor referitoare la salariu, conditii de munca, timp de munca si timp de odihna, stabilitate in munca, precum si orice alte interese profesionale, economice si sociale legate de relatiile de munca;
d) sa sesizeze inspectoratul de munca cu privire la nerespectarea dispozitiilor legale si ale contractului colectiv de munca aplicabil;
e) sa negocieze contractul colectiv de munca, in conditiile legii.

Art. 224
Atribuţiile reprezentanţilor salariaţilor, modul de îndeplinire a acestora, precum şi durata şi limitele mandatului lor se stabilesc în cadrul adunării generale a salariaţilor, în condiţiile legii.

Art. 225
Numarul de ore in cadrul programului normal de lucru pentru reprezentantii salariatilor destinat in vederea indeplinirii mandatului pe care l-au primit se stabileste prin contractul colectiv de munca aplicabil sau, in lipsa acestuia, prin negociere directa cu conducerea unitatii.

Art. 226.
Pe toata durata exercitarii mandatului, reprezentantii salariatilor nu pot fi concediati pentru motive ce tin de indeplinirea mandatului pe care l-au primit de la salariati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reprezentativitate sindicat mancipri mancipri Va rog sa imi spuneti daca nu au trecut 4 ani de la obtinerea reprezentativitatii sindicatului pe legea 130/1996, trebiue sa obtinem in instanta o noua ... (vezi toată discuția)
Legislatie munca,negocierea ccm samir69 samir69 Ce se intimpla daca la nivel de unitate(are trei puncte de lucru in doua orase) sindicatele, in numar de trei, nu sunt reprezentative si nici afiliate la o ... (vezi toată discuția)
Consiliul angajatilor farcas25 farcas25 Lucrez intr-o companie multinationala de provenienta americana care are mai multe site-uri in Europa (Germania, Franta, Olanda, Polonia, Cehia, Romania ... (vezi toată discuția)