avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1111 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Inchidere Intreprindere Individuala
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Inchidere Intreprindere Individuala

Buna ziua.Am si eu o intrebare si mai precis am nevoie de o lamurire in legatura cu o intreprindere individuala la care am primit certificatul de inregistrare in luna martie anul curent.Autorizatia de functionare nu am primit-o la inceput de la primarie deoarece aveam debit la impozite si taxe.am achitat ce aveam si am primit autorizatia de functionare in luna iulie...problema este ca nu am stiut si nu mi`a spus nimeni sa merg cu certificatul la fisc sa inregistrez firma si acum cand am avut toate actele si totul ok am fost la afp si le`am spus ca nu am avut activitate la ii si m`am trezit ca am fost trecut la norma de aprox 16.000 ron pentru activitatea mea cod caen 9511 ..si am fost pus sa platesc cam 1200 ron impozit cred si in jur de 1500 lei pensie si sanatate....si eu nu am avut activitate.cum ies din aceasta incurcatura..exista vreo posibilitate sa inchid II-ul nu am de unde sa dau atatia banii daca eu nu am avut activitate..va multumesc
Cel mai recent răspuns: dracushoru , utilizator 21:11, 30 Octombrie 2012
Radierea I.I. se face la Oficiul Registrului Comertului prin depunerea unei cereri.
si daca o radiez trebuie sa platesc ce m-au pus ce de la AFP sa platesc ?
Pentru a radia II Oficiul Registrului Comertului solicita dovada de la ANAF ca nu exista datorii catre bugetele publice.
da asta stiu,,,dar ma intereseaza o metoda sa nu platesc cei in jur de 2700 ron pe care m`au pus cei de la AFP deoarece eu nu am avut activitate nici macar 1 minut pe II si ei m`au pus la norma ca nu m`am dus la timp sa declar II la ei ..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mandatare pentru inchidere pfa Mihai223 Mihai223 Am un PFA infiintat acum ceva vreme si pe care urmeaza sa mi-l radieze o avocata care s-a ocupat si de infiintare. Din cate stiu, dupa inchidere, eu va trebui ... (vezi toată discuția)
Radiere pfa madyfree1987 madyfree1987 Buna ziua , Am si eu marea rugaminte de a-mi comunica si mie care sunt pasii necesari pentru a radia un PFA , platitor de TVA ,care nu a mai fost folosit din ... (vezi toată discuția)
Taxa forfetara Traian Tanasa Traian Tanasa Sotia mea a avut un SRL care nu a functionat niciodata. In octombrie 2004 a decedat. Nu a functionat nici dupa deces. Dupa o perioada de timp ... (vezi toată discuția)