Buna ziua,
As dori sa discut cu cei de pe acest form care au reusit in sistemul nostru legislativ sa isi protejeze dreptul de proprietate intelectuala in situatia in care au constatat ca este incalcat acest drept,
Eu ma lupt de 2 ani sa impiedic pe cineva sa imi foloseasca marca inregistrata si in tot acest timp in care politia tine dosarul in sertar individul face bani folosindu-se de marca mea.
In instanta e si mai complicat, acolo amanarile se dau pe banda rulanta, in final , dupa 3 ani probabil se va incheia procesul iar individul deja a strans o suma confortabila de bani de pe urma marcii mele. Despagubirile aprobate de regula de instante atunci cand nu vorbim de branduri consacrate sunt foarte mici.
Va rog deci , daca ati trecut prin astfel de experiente sa mi le impartasiti si mie poate mai invatam cate ceva.
Ideea e ca daca nu esti un brand de renume nu iti foloseste la nimic certificatul OSIM , politia nu misca un deget iar cu instanta ajungi batran si cu parul alb pana iti dau dreptate si iti acorda despagubiri de 3 lei.
In ce tara traim?
Stimate domn, din succinta prezentare reiese ca ati ales doua cai procesuale de aparare a drepturile asupra marcii;una penala, alta civila.
In procesul penal, din cauza ca numarul sesizarilor este mare, dar mai ales ca organele de urmarire penala nu inteleg si/sau nu vor, este "fireasca" trecerea acestui timp.
Cu toate acestea, trebuie sa formulati cereri de urgentare a solutionariicauzei penale(la procuror).
Iar pe latura civila, din practica echipei noastre(vasta de altfel), nu are relevanta cat de consacrata este marca, ci felul in care v protejati dreptul, instrumentele juridice pe care le folositi.In astfel de cazuri se formuleaza concomitent sau succesiv: cerere de interzicere a folosirii marcii, ordonanta presedintiala, masuri asiguratorii.