avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1869 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... informatii despre pensie de boala cardiaca cronica
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

informatii despre pensie de boala cardiaca cronica

Ma numesc URSU IOAN si am 41 de ani am o vechime in munca de 13 ani si as dori sa aflu in ce grad de boala ma incadrez si cam la ce pensie sa ma astept dat fiind ca am un diagnostic dat la externare din spital de un medic specialist de:INSUFICIENTA CARDIACA CRONICA NYHA II ;CARDIOMIOPATIE DILATATIVA TOXICA;INSUFICIENTA MITRALA GR II;BRONSITA CRONICA. Mentionez ca am lucrat ca tractorist si sofer. Va multumesc anticipat !
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:40, 28 Ianuarie 2009
Incadrarea sau neincadrarea intr-un grad de invaliditate se face prin decizie emisa de medicul expert al asigurarilor sociale.
In vederea pensionarii de invaliditate, medicul primar sau medicul specialist pentru afectiunea principal invalidanta, atunci cand apreciaza ca starea de sanatate a persoanei pe care o are in asistenta medicala nu ii permite reluarea activitatii profesionale, in limitele maxime de concediu medical prevazute de lege, cu toate tratamentele medicale recuperatorii aplicate, propune pensionarea de invaliditate, cerand in acest sens avizul cabinetului de expertiza medicala teritoriala.
Medicul expert al asigurarilor sociale avizeaza pensionarea de invaliditate numai daca constata pierderea totala sau a cel putin jumatate din capacitatea de munca, aproband si concediul medical necesar intocmirii formelor de pensionare.

In Anexa din 19/04/2001, publicata in Monitorul Oficial, Partea I nr. 251bis din 16/05/2001, gasiti criteriile şi normele de diagnostic clinic, diagnostic funcţional şi de evaluare a capacităţii de muncă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie anticipata partiala cristina100 cristina100 buna ziua, Numele meu este Cristina , locuiesc in Bucuresti, am si eu o intrebare: Ce pot face ca mama mea care este bolnava ( cardiaca, ... (vezi toată discuția)
Pensie de boala dudulica2009 dudulica2009 Buna ziua! Am 54 de ani si fost operata de bila in urma cu 5 ani De asemenea, am guta. Ma pot pensiona medical? Cu multumiri pt. raspunsuri si sfaturi, Ana (vezi toată discuția)
Pensie de invaliditate magdutza1979 magdutza1979 Ma numesc Dragomirescu Magdalena,sunt din ploiesti si am 30 ani.Vreau sa stiu si eu daca cu diagnosticul meu de boala pot beneficia de pensie de boala(ajutor ... (vezi toată discuția)