avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 602 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie de somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie de somaj

Buna seara. As dori sa stiu daca mai primesc indemnizatie de somaj (fiind absolventa) daca voi lucra ca zilier pe un post de promoter (2 ore/zi). Mentionez ca in noiembrie ar trebui sa primesc prima suma de bani din indemnizatie, iar pe 1 noiembrie e prima data cand trebuie sa semnez carnetul de somaj.

Am citit pe site-ul anofm ca beneficiaza de indemnizatie de somaj si cei care "nu realizeazã venituri sau realizeazã, din activitãţi autorizate potrivit legii, venituri mai mici decât valoarea indicatorului social de referinţã, în vigoare, respectiv 500 ron;" Pe luna voi castiga mai putin dar nu stiu daca reprezinta o activitate autorizata potrivit legii.
Ultima modificare: Vineri, 26 Octombrie 2012
Bya1990, utilizator
Cel mai recent răspuns: Bya1990 , utilizator 22:02, 26 Octombrie 2012
Din Normele de aplicare a Legii 76/2002:
Art.15
(2) Prin activitãţi autorizate potrivit legii se înţelege activitãţile economice desfãşurate de persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale şi/sau întreprinderi familiale conform legii sau exercitarea profesiilor liberale potrivit dispoziţiilor legale speciale.
Multumesc.
Sa inteleg ca nu ma integrez...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul la indemnizatia de somaj manuelle manuelle Buna ziua. O persoana care este angajata la un SRL si i se desfiinteaza postul pe care este angajata are dreptul la indemnizatia de somaj daca in acelasi timp ... (vezi toată discuția)
Somaj-contract de colaborare oana-iulia oana-iulia Mi-am depus dosarul de somaj ca absolvent facultate-urmeaza sa beneficiez de somaj incepand probabil din luna septembrie. As vrea sa stiu daca este posibil sa ... (vezi toată discuția)
Beneficiere de somaj mihaela1990 mihaela1990 Buna ziua...am si eu o intrebare..daca sunt soemr indemnizat am dreptul sa lucrez ca zilier?nu ma afecteaza cu nimic in ceea ce priveste beneficierea de somaj ... (vezi toată discuția)