avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 835 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort de un sot alcoolic
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort de un sot alcoolic

Buna ziua.Sunt casatorita de 17 ani si am 2 copii minori.Sotul meu consuma alcool in fiecare zi si din aceasta cauza fata cea mare(17 ani)sta la mama mea si refuza sa vina acasa:nu mai vrea sa il vada toata ziua beat.Din acest motiv vreau sa divortez.Momentan locuim in chirie.Avem o casa construita cu ajutorul parintilor mei in mare parte,cu act de donatie pe numele parintilor mei.El spune ca daca vreau sa divortez sa impartim casa si pe urma divort.As dori sa stiu daca e posibil ca la partaj sa trebuiasca sa impart casa cu el.Mentionez ca dispun de documente cu care sa dovedesc ajutorul parintilor.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 16:22, 28 Octombrie 2012
Desfacerea casatoriei este cerere distincta de cea de partaj.
Stiu lucrul asta,dar totusi as dori sa stiu daca la partaj ar trebui sa impartim casa in situatia mai sus amintita.Multumesc

Ca regulă, bunurile dobândite de soţi în timpul căsătoriei se prezumă că au fost dobândite cu o contribuţie egală a celor doi soţi. Se poate face dovada contrară, adică unul dintre ei a avut un aport financiar mai mare, exemplul dvs., donaţie din partea părinţilor, câştiguri net superioare celuilalt dintre soţ, etc.
Dacă totuşi bunul se dovedeşte a fi bunul dvs. propriu ( nu ştiu ce anume sau cât v-au donat părinţii, bani, teren de casă ) , dacă soţul dvs. poate demonstra faptul că şi-a adus şi el aportul la construirea imobilului , poate obţine contravaloarea acelei investiţii.
Pe casa si teren am facut noi act de donatie in favoarea parintilor.Multumesc
Avem o casa construita cu ajutorul parintilor mei in mare parte,cu act de donatie pe numele parintilor mei

Cine e proprietar pana la urma, parintii dvs ? Care e istoria casei ?
Daca ati donat impreuna parintilor dvs, nu mai aveti ce imparti la partaj si nici nu are cum si de ce sa revoce donatia.

Alte discuții în legătură

Partaj tavi02ro tavi02ro Din pacate parintii mei sunt in prag de divort si am cateva nelamuriri , sper sa gasesc ajutor aici. Ne-am mutat in casa parintilor tatalui meu in urma cu 17 ... (vezi toată discuția)
Divort,probleme la partaj,despagubiri,donatie crissy86 crissy86 buna ziua daca se poate as vrea sa aud si parerea dumnevoastra privind urmatoarea problema fratele meu se afla intr un proces de divort cu sotia lui care ... (vezi toată discuția)
Partajul judiciar - nuante leslie leslie In cazul in care sotul si sotia au cumparat/construit in timpul casatoriei un teren+ vila la tara si doua garsoniere in oras, date in folosinta copiilor, toate ... (vezi toată discuția)