avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 596 soluții astăzi

Miercuri, 21 mai, are loc evenimentul: Angajarea străinilor în România - Recomandări practice și lecții utile pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... cetatean italian in Romania
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

cetatean italian in Romania

Am mai pus aceasta intrebare acum 2 ani dar am senzatia ca legea s-a modificat cumva si as vrea sa stiu acum ce anume trebuie sa fac -ce tip de viza si ce implica aceasta ,de unde si cum se obtine-trebuie sa aiba un cetatean italian cu cetatenie italiana pentru a munci in Romania.
Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Alexandru Munteanu , Avocat 16:49, 27 Octombrie 2012
Cetateanul italian este de drept si cetatean european, deci nu are nevoie e nici o viza sau acord pentru a lucra in Romania. Se poate angaja in baza cartii de identitate sau a pasaportului.

Cand sta mai mult de 3 luni in Romania va trebui sa se inregistreze la evidenta populatiei de unde va primi un certificat de inregistrare a cetatenilor europeni si va putea vota la alegerile locale si europarlamentare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Avantaje cetãțenie românã monteld monteld De câțiva ani locuiesc într-o altă țară decât Romania, unde doresc să devin cetățean. Ce avantaje sunt dacă îmi păstrez ... (vezi toată discuția)
Act de identitate expirat și dreptul de a vota vo87yh1c0 vo87yh1c0 Constituția României zice la art. 36 că: (1) Cetăţenii au drept de vot de la vârsta de 18 ani, împliniţi până în ziua alegerilor inclusiv. (2) Nu ... (vezi toată discuția)
Regimul juridic al strainilor IoanaStan IoanaStan Am si eu o dilema juridica.Ce raspuns as putea da urmatoarei situatii? \\"Sunt cetatean iranian, am venit in Romania in vacanta; ce regim juridic mi se ... (vezi toată discuția)