avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 498 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... procedura prin care se imparte o casa pe timpul ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

procedura prin care se imparte o casa pe timpul partajului

M-am mutat în chirie cu copilul meu minor după pronunţarea divorţului, fostul soţ stă în casa care este obiectul partajului. Fostul soţ pe baza contractului de vânzare cumpărare deţine un sfert din casa. Mă pot muta înapoi în casa până la terminarea partajului, fiindcă unde satu în chirie casa va fi văndută. Unde pot cere compartimentarea casei până la terminarea partajului? Pot să fac eu compartimentarea avânc trei sfret pe baza contractului de vănzare cumpărare?
Ultima modificare: Sâmbătă, 27 Octombrie 2012
szenikop, utilizator
Cel mai recent răspuns: szenikop , utilizator 16:27, 30 Octombrie 2012
nu puteți face compartimentare deoarece nu se știe unde e locul dvs, sotul ar putea pretinde și el același spatiu/loc dar puteti locui în acea casa mai ales fiind si proprietar majoritar
Cui mă pot adresa pentru compartimentarea casei, nu există lege? Foruri superioare, fiind şi un copil minor?
Ultima modificare: Sâmbătă, 27 Octombrie 2012
szenikop, utilizator

Noul Cod Civil art.669 - 686, loc unde vă puteți documenta pe îndelete privind problema dvs.În prezent, respectiva proprietate a imobilului este comună și în devălmășie : nu este delimitată și clar stabilită.De aceea, nu vă puteți compartimenta o anumită parte a casei ca fiind a dvs., nici fostul dvs. soț, de aceea partajul face acea operațiune juridică prin care se lichidează proprietatea comună asupra bunurilor.
Va veti adresa instantei cu o cerere de reintegrare in spatiu, o puteti face si pe calea ordonantei presedintiale daca dovediti ca e urgenta.
vă rog să aveți amabilitatea în a defini : ce înțelegeți dvs. prin ”compartimentarea casei,” ?! Cred că la mijloc e o expresie înțeleasă diferit de la persoană la persoană. Vă mulțumesc!

Alte discuții în legătură

Intoarcere in fosta locuinta dupa divort ContSters256479 ContSters256479 Buna ziua! Am deschis divort anul trecut,am plecat cu fetita intr-un apart inchiriat imediat dupa o sapt,deoarece situatia devenea tot mai grea si aveam ... (vezi toată discuția)
Evacuare din casa la divort sorinm2009 sorinm2009 Am cumparat o locuinta cu 4 camere impreuna cu sotia mea. Sotia mea a decis sa divorteze, fara motiv intemeiat (nu exista motive serioase, probe, acuzatiile ... (vezi toată discuția)
Fosta soție a schimbat yala și a solicitat atribuirea provizorie a locuinței. Îmi poate interzice accesul invocând ,,dreptul la intimitate"? Cristofir Cristofir Buna ziua! Va rog sa imi spuneti daca am vreo sansa sa mai locuiesc in apartamentul proprietate comuna cu fosta sotie in urmatoarele conditii, tinand cont de ... (vezi toată discuția)