M-am mutat în chirie cu copilul meu minor după pronunţarea divorţului, fostul soţ stă în casa care este obiectul partajului. Fostul soţ pe baza contractului de vânzare cumpărare deţine un sfert din casa. Mă pot muta înapoi în casa până la terminarea partajului, fiindcă unde satu în chirie casa va fi văndută. Unde pot cere compartimentarea casei până la terminarea partajului? Pot să fac eu compartimentarea avânc trei sfret pe baza contractului de vănzare cumpărare?
nu puteți face compartimentare deoarece nu se știe unde e locul dvs, sotul ar putea pretinde și el același spatiu/loc dar puteti locui în acea casa mai ales fiind si proprietar majoritar
Noul Cod Civil art.669 - 686, loc unde vă puteți documenta pe îndelete privind problema dvs.În prezent, respectiva proprietate a imobilului este comună și în devălmășie : nu este delimitată și clar stabilită.De aceea, nu vă puteți compartimenta o anumită parte a casei ca fiind a dvs., nici fostul dvs. soț, de aceea partajul face acea operațiune juridică prin care se lichidează proprietatea comună asupra bunurilor.
vă rog să aveți amabilitatea în a defini : ce înțelegeți dvs. prin ”compartimentarea casei,” ?! Cred că la mijloc e o expresie înțeleasă diferit de la persoană la persoană. Vă mulțumesc!