Am cumparat o locuinta cu 4 camere impreuna cu sotia mea. Sotia mea a decis sa divorteze, fara motiv intemeiat (nu exista motive serioase, probe, acuzatiile sunt fantasmagorice) , si s-a mutat in chirie impreuna cu cei 3 copii minori pe care ii avem. Am primit actiunea de divort si aici sotia mea solicita ca eu sa fiu evacuat iar ea si copiii sa fie reintegrata in domiciliul conjugal. Ce sanse are actiunea ei de a ma evacua pe mine? Mentionez ca ambii soti avem salarii mari, de peste 3k eur pe luna si nu avem dificultati sa platim chirie.
Din cate inteleg eu, evacuarea propriu zisa s-ar putea face in urma procesului de partaj, daca casa ii va fi alocata ei. Iar procesul de partaj poate avea loc doar dupa ce se pronunta procesul de divort, adica peste mai multi ani. In plus, as putea arata ca eu am platit cca 90% din pretul locuintei si amenajarii ei, ceea ce s-ar putea sa duca la un procent de impartire de 70%- 30% in favoarea mea (sper eu). Exista vreo posibilitate de a fi evacuat mai inainte de a se termina procesul de divort, apoi cel de partaj?
Nu cred că are șanse să obțină evacuarea provizorie de vreme ce resursele financiare de care dispune sunt suficiente pentru a demonta elementul "urgență" necesar în contextul dispunerii măsurilor vremelnice.