avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 862 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... alocatia de stat
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

alocatia de stat

buna seara.fata mea este nascuta in italia.sotul a lucrat acolo cu carte de munca.a primit o perioada foarte scurta alocatie dupa care am incercat sa o obtinem aici in romania.in octombrie 2010 am depus dosarul.mai era nevoie de formularul e 411.l-au trimis in italia pentru completarea acestuia de catre cei de la inps si mi s-a spus sa astept.au primit un raspuns dar nu cel pe care il doreau ei.mi-au spus sa ma descurc singura,sa obtin completarea acestui formular asa cum doresc ei de catre inps.cei de la inps nu m-au putut ajuta deoarece spun ei ca sotul nu are contributiile platite la stat si din acest motiv nu pot obtine acest formular dar mi-au dat in schimb un act in care se demonstreaza perioada lucrata legal in italia de catre sot.asadar e un act eliberat tot de inps.e obligatoriu formularul e 411 pentru obtinerea alocatiei de stat in romania?sau e bun si acest act?daca nu pot obtine e 411 ce pot face pentru rezolvarea problemei?
In baza legii nr.61/1993 aloca?ia de stat pentru copii este un sprijin financiar acordat de statul român copiilor reziden?i în România. având în vedere prevederile Regulamentului european de acordare a presta?iilor sociale ?i pentru evitarea dublei pla?i, se impune completarea Formularelor europene pentru cunoa?terea exactă a stării juridice a copilului , beneficiar de altfel al alocatiei de stat pentru copii.

A se vedea prevederile art.2 din Legea 61/1993

[am completat cu mesajul consecutiv, tudorvaleriu]
Ultima modificare: Duminică, 28 Octombrie 2012
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Alocatie din italia. Imparatul Imparatul Mama lucreaza in Italia de vreo 4 ani de zile cu carte de munca si cu acte de identitate italiena. Copii sunt aici cu bunica lor, in Romania. Beneficiaza din ... (vezi toată discuția)
Card de sanatate din italia si e401, e411 silcami silcami buna ziua va rog,lucrez in italia unde sunt asigurat la sanatate,o data la doi ani,merg in Romania la oncologie pentru analize,va rog,cardul de sanatate ... (vezi toată discuția)
Alocatie de stat pentru nou nascut in italia ginutza_g ginutza_g buna seara as dorii sa stiu daca un nou nascut , roman, in italia poate lua alocatie de stat pe teritoriul romaniei tinand cont ca tatal lui lucreaza cu forme ... (vezi toată discuția)