buna seara.fata mea este nascuta in italia.sotul a lucrat acolo cu carte de munca.a primit o perioada foarte scurta alocatie dupa care am incercat sa o obtinem aici in romania.in octombrie 2010 am depus dosarul.mai era nevoie de formularul e 411.l-au trimis in italia pentru completarea acestuia de catre cei de la inps si mi s-a spus sa astept.au primit un raspuns dar nu cel pe care il doreau ei.mi-au spus sa ma descurc singura,sa obtin completarea acestui formular asa cum doresc ei de catre inps.cei de la inps nu m-au putut ajuta deoarece spun ei ca sotul nu are contributiile platite la stat si din acest motiv nu pot obtine acest formular dar mi-au dat in schimb un act in care se demonstreaza perioada lucrata legal in italia de catre sot.asadar e un act eliberat tot de inps.e obligatoriu formularul e 411 pentru obtinerea alocatiei de stat in romania?sau e bun si acest act?daca nu pot obtine e 411 ce pot face pentru rezolvarea problemei?
In baza legii nr.61/1993 aloca?ia de stat pentru copii este un sprijin financiar acordat de statul român copiilor reziden?i în România. având în vedere prevederile Regulamentului european de acordare a presta?iilor sociale ?i pentru evitarea dublei pla?i, se impune completarea Formularelor europene pentru cunoa?terea exactă a stării juridice a copilului , beneficiar de altfel al alocatiei de stat pentru copii.
A se vedea prevederile art.2 din Legea 61/1993
[am completat cu mesajul consecutiv, tudorvaleriu]