avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 580 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Card de sanatate din Italia si E401, E411
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Card de sanatate din Italia si E401, E411

buna ziua va rog,lucrez in italia unde sunt asigurat la sanatate,o data la doi ani,merg in Romania la oncologie pentru analize,va rog,cardul de sanatate [blu]european din italia este valabil ??pot folosi cardul de sanatate din italia in Romania
va rog,pentru formularele europene de alocatii,respectiv 401 si 411,in Iasi Romania,nu se primesc pentru a fi completate decat daca in italia au fost completate de INPS ......am mers la patronat,la cgil,la un sediu inps,de la toate am primit acelasi raspuns.....doar cei din Romania trebuie sa completeze,va rog unde ne putem adresa pentru rezolvare
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:00, 24 Aprilie 2016
Vedeti aici un Ghid
www.avocatnet.ro/content/for...

Formularul E411 are doua parti: A si B, care se vor completa dupa cum urmeaza:
Partea A din formular se completeaza de catre lucratorul migrant care se adreseaza institutiei competente cu plata prestatiilor familiale din statul unde isi desfasoara activitatea.
....

Formularul E401 de asemenea poate fi transmis de la institutiile competente din celelalte state membre in care isi desfasoara activitate lucratorii migranti romani prin intermediul Directiilor de Munca si Protectie Sociala Judetene, respectiv a municipiului Bucuresti.
Institutia responsabila de completare formularului E 401 (partea B) pentru lucratorii, cetateni romani care au domiciliul in Romania si care isi desfasoara activitatea in alte state membre ale Uniunii Europene este structura de evidenta a persoanelor din cadrul serviciului public comunitar local de evidenta a persoanelor de la domiciliul solicitantului.
multumesc ,doar ca cei din ITALIA,refuza completarea
Puteti lua legatura si cu atasatul pe probleme de munca din cadrul ambasadei
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Alocatie in italia ContSters275869 ContSters275869 am si eu o intrebare si solicit un raspuns cat mai rapid formularele e401 respectiv 411 trebuiesc semnate undeva de catre titular? eu am vorbit la directia ... (vezi toată discuția)
Formularul e411 2018REMY 2018REMY BUNA ZIUA DACA EU SOTUL SI CPILUL LOCUIM IN ITALIA DA 10 ANI,,UNDE TREBUIE DEPUS FORMULARUL E411???IN ROMANIA SAU IN ITALIA? (vezi toată discuția)
Alocatii in italia ulmanu ulmanu buna , am o mare nelamurire : ce acte sunt mai exact necesare pt a beneficia de alocatia din italia in romania , in conditiile in care unul dintre parinti ... (vezi toată discuția)