avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 351 soluții astăzi

Conferință avocatnet.ro: Avalanșă de modificări în Codul muncii - analize și detalieri. Tot ce trebuie să știe angajatorii pentru conformare la noua legislație. Rezervă loc și participă → 

Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... alocatii in italia
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

alocatii in italia

buna , am o mare nelamurire : ce acte sunt mai exact necesare pt a beneficia de alocatia din italia in romania , in conditiile in care unul dintre parinti lucreaza cu contract de munca in italia?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:54, 18 Aprilie 2013
Pentru obtinerea „alocatiei europene” trebuie să vă adresati instituţiei competente cu plata prestaţiilor familiale din Romania (AJPS)

In Romania, institutia responsabila cu plata prestatiilor familiale este Agentia Nationala pentru Prestatii Sociale care, la nivel local, este reprezentata de Agentiile Judetene pentru Prestaţii Sociale. Astfel, formularul E411 completat va fi depus la AJPS-ul de care copiii lucratorului migrant apartin ca domiciliu în România.
Fostele Agentii Judetene de Prestatii Sociale se numesc acum Agentii Judetene pentru Plati si Inspectie Sociala (v. OUG 124/2011, art. VI).
Cred ca va trebui sa va adresati mai intai Institutului Naţional de Protecţie Socială (INPS) din Italia ...

Procedura se demareaza prin depunerea formularului E411 completat în partea A la instituţiile abilitate cu plata prestatiilor familiale din România sau din ţara în care lucrătorul migrant îşi desfăşoară activitatea.

Odata cu cererea de acordare a prestatiilor familiale intr-un stat al Uniunii europene, altul decat Romania, familia interesata trebuie sa completeze si formularul E401.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Alocatie anto_riana anto_riana Buna ziua.Poate ma poate ajuta cineva in privinta alocatiei pt un minori in italia. Fiul meu lucreaza legal in italia iar copilul in varsta de 10 ani cu sotia ... (vezi toată discuția)
Alocatie copii in germania alexrosu alexrosu Buna Daca lucrez pe teritoriu Germaniei si sunt inscris la primarie dar sunt detasat din Romania,am dreptu la alocatia copilului din Germania sau nu ... (vezi toată discuția)
Formularul e411 2018REMY 2018REMY BUNA ZIUA DACA EU SOTUL SI CPILUL LOCUIM IN ITALIA DA 10 ANI,,UNDE TREBUIE DEPUS FORMULARUL E411???IN ROMANIA SAU IN ITALIA? (vezi toată discuția)