buna , am o mare nelamurire : ce acte sunt mai exact necesare pt a beneficia de alocatia din italia in romania , in conditiile in care unul dintre parinti lucreaza cu contract de munca in italia?
Pentru obtinerea „alocatiei europene” trebuie să vă adresati instituţiei competente cu plata prestaţiilor familiale din Romania (AJPS)
In Romania, institutia responsabila cu plata prestatiilor familiale este Agentia Nationala pentru Prestatii Sociale care, la nivel local, este reprezentata de Agentiile Judetene pentru Prestaţii Sociale. Astfel, formularul E411 completat va fi depus la AJPS-ul de care copiii lucratorului migrant apartin ca domiciliu în România.
Cred ca va trebui sa va adresati mai intai Institutului Naţional de Protecţie Socială (INPS) din Italia ...
Procedura se demareaza prin depunerea formularului E411 completat în partea A la instituţiile abilitate cu plata prestatiilor familiale din România sau din ţara în care lucrătorul migrant îşi desfăşoară activitatea.
Odata cu cererea de acordare a prestatiilor familiale intr-un stat al Uniunii europene, altul decat Romania, familia interesata trebuie sa completeze si formularul E401.
Alocatie
anto_riana
Buna ziua.Poate ma poate ajuta cineva in privinta alocatiei pt un minori in italia. Fiul meu lucreaza legal in italia iar copilul in varsta de 10 ani cu sotia ... (vezi toată discuția)