avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 654 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... alocatie in italia
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

alocatie in italia

am si eu o intrebare si solicit un raspuns cat mai rapid
formularele e401 respectiv 411 trebuiesc semnate undeva de catre titular? eu am vorbit la directia muncii si-mi zicea de o semnatura a lui ca noi nu ne putem prezen o alta problema ar fi la punctul 2.3 (411) noi suntem toti in italia si avem rezidenta la acest punc trecem ads din romania( de domiciliu) sau cea unde avem rezidenta.
mi-a mai zis dna aceea ca la nr de identificare la titular tb mentionat codicele fiscal si la mine si copil cnp-ul, in exemplul dat sunt trecute numai cnp-urile.
cei de aici de la imps mi-au zis ca se incepe din Romania eu completez cu datele personale , trimit si copii dupa actele de identitate ale noastre si astept sa vad ce se rezolva.
cum am mentionat mai sus astept un raspuns cat mai rapid si sigur de altfel eu urmand sa trimit actele luni in romania. va multumesc! :)
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:11, 7 Septembrie 2021
1. Incercati sa luati legatura prin e-mail cu Agentia Nationala pentru Plati si Inspectie Sociala cea care aproba si plateste alocatia de stat pentru copii.

2. Adresa de e-mail este:
anps@prestatiisociale.ro

Formularul E411 are doua parti: A si B, care se vor completa dupa cum urmeaza:
Partea A din formular se completeaza de catre lucratorul migrant care se adreseaza institutiei competente cu plata prestatiilor familiale din statul unde isi desfasoara activitatea.
In aceasta parte a formularului trebuie completate toate datele privind identitatea persoanelor mentionate si este indicat ca solicitantul sa trimita institutiei abilitate din Romania fotocopii dupa actele de stare civila a membrilor familiei, hotarare de divort ori de incredintare a copilului/copiilor, dupa caz.
La primirea formularului, Agentia Judeteana pentru Prestatii Sociale (AJPS) trebuie sa completeze partea B a formularului pentru care va solicita informatii, dupa caz, de la:
a) Inspectoratul Teritorial de Munca;
b) Casa Judeteana de Pensii;
c) Directia Generala a Finantelor Publice;
d) Inspectoratul Scolar Judetean (in cazul in care copiii avuti in intretinere urmeaza cursurile invatamantului preuniversitar);
e) Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului.

In Romania, institutia responsabila cu plata prestatiilor familiale este Agentia Nationala pentru Prestatii Sociale care la nivel local este reprezentata de Agentiile Judetene pentru Prestatii Sociale. Astfel, formularul va fi depus la AJPS-ul de care copiii lucratorului migrant apartin ca domiciliu.

Formularul E401 de asemenea poate fi transmis de la institutiile competente din celelalte state membre in care isi desfasoara activitate lucratorii migranti romani prin intermediul Directiilor de Munca si Protectie Sociala Judetene, respectiv a municipiului Bucuresti.
Institutia responsabila de completare formularului E 401 (partea B) pentru lucratorii, cetateni romani care au domiciliul in Romania si care isi desfasoara activitatea in alte state membre ale Uniunii Europene este structura de evidenta a persoanelor din cadrul serviciului public comunitar local de evidenta a persoanelor de la domiciliul solicitantului.

In situatia in care completarea formularului este solicitata de catre lucratorul migrant roman la sediul serviciului public comunitar local de evidenta a persoanelor se vor prezenta urmatoarele documente:
- certificatele de stare civila, in original si fotocopie;
- dovada consimtamantului expres, dat in forma autentica, al persoanelor ale caror date urmeaza sa fie prelucrate, in original;
- copia actului de identitate sau a pasaportului de cetatean roman;
- alte documente doveditoare, respectiv sentinte de divort, decizii/dispozitii de schimbare a numelui pe cale administrativa;
-procura, in original, in situatia in care completarea formularului este solicitat prin imputernicit.
va multumesc pentru raspunsuri
Buna ziua.. ma scuzati ca deranjez..Eu lucrez in italia..am facut cererea pt alocatie..doi ani am primit.o dar de doi ani mi.au respins.o cerand certificatul E411.. Eu sant divortata..copii ii am eu in Romania..dar 7 ani in urma eu locuiam in severin..acu locuim in iasi.. slocatia ce lua copii in tara este inca in severin..eu unde trebuie sa depun aceasta cererere e411.. Va multumesc !
La Iasi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Formularele e411 si e401 - ghid practic de accesare a alocatiilor europene pentru copii Ares-3 Ares-3 Incep prin a preciza ca orice completare la acest material pe care o poate face cineva care a obtinut alocatie sau alocatie complementara pentru copii intr-un ... (vezi toată discuția)
Formular 411 marcela_gherghel marcela_gherghel Buna ziua Cum se intra in posesia formularului 411,si cine il elibereaza? (vezi toată discuția)