avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 769 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Inchidere intreprindere individuala cu datorii
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Inchidere intreprindere individuala cu datorii

Am 55 de ani si sunt din Bucuresti. Sunt o vaduva disperata de situatia mea cumplita si ghinionista.
Iata relatarea pentru care va implor sa ma ajutati in mod real.
In 2009 am lucrat la negru pentru un corsican la poiana Stampei in Bucovina. El dorea ca eu sa fiu administrator pentru terenul si casuta sa de la tara pe care le-a cumparat in Romania. Acolo el a spus ca vrea sa faca afaceri in Corsica cu casute de lemn, dar vroia o firma romaneasca de intermedieri casute lemn, ca sa trimita casutele in Corsica prin aceasta firma, caci el NU vroia sa deschida nici o firma pe numele lui. Si m-a gasit pe mine de fraiera.
La 5 ianuarie 2010 am deschis eu o intreprindere individuala la Suceava cu intermedieri casute lemn pe numele meu, pentru el. Corsicanul se afla in Corsica la acel moment. L-am anuntat ca am deschis intreprinderea special pentru el. Eu nu aveam si nu am nevoie de intreprinderea asta caci eu nu fac intermedieri casute lemn pentru nimeni. Sunt din Bucuresti si nu am nimic de-a face cu Suceava sau casutele de lemn. Deschisesem intreprinderea doar pentru ca el sa faca intermedierile din Romania in Corsica.
Cand i-am scris email si l-am anuntat ca tocmai am deschis intreprinderea, el mi-a raspuns ca nu mai face afacerea cu casutele si ca nu mai e nevoie de aceasta intreprindere.
Va dati seama ca m-am suparat foc, pentru ca eu nu aveam nevoie sa deschid o intreprindere care nu-mi folosea la nimic niciodata.
In 2010 a trebuit sa platesc 48 de lei, in 2011 am platit 54 de lei pentru veniturile pe care de fapt NU "le-am realizat'. Ce venituri am realizat? Nu am muncit nimic, nu am facut nimic cu intreprinderea aceasta. Si pentru 2012 ma vor obliga sa platesc alti bani pentru "venituri realizate". Ce venituri? Am aflat ca pana la 25 octombrie trebuia depusa declaratia de venit. EU NU am ce venituri sa declar. Ce declaratie de venit sa fac? Si pentru ce anume?
Ministerul Finantelor Publice Agentia Nationala de Administratie Fiscala mi-a trimis acasa o instiintare de amenintare numita notificare privind depunerea declaratiilor anuale de venit prin care mi se spune ca in 2011 am realizat venituri. Au verificat ei veniturile realizate de mine? Ce venituri am realizat? Eu nu am serviciu, am 55 de ani, 14 boli declarate, sunt vaduva , o amarata care traieste din mila matusii mele de 77 de ani si din mila cumnatei mele de 65 de ani. Am ajuns o epava, sunt o disperata a societatii acesteia care a saracit mii de oameni amarati.
Ce venituri am realizat eu? Nici unul. Cum au putut sa scrie ca am realizat venituri?
Si ma mai si ameninta pe deasupra, culmea!
Pentru ce ar trebui sa platesc eu amenda contraventionala? Care este motivul real? Vreau sa anulez definitiv aceasta intreprindere complet inutila pentru viata mea. Am scris la Suceava si mi-au spus ca trebuie sa platesc cateva milioane pentru a anula intreprinderea dar eu nu am nici un ban ca sa platesc pentru ceva ce nu am folosit niciodata.
Nu se poate anula ( radia ) automat?
Ce se poate face? Trebuie sa existe o solutie si pentru mine, ca sa scap de pacostea asta.
O alta intrebare daca stiti sau va puteti interesa pentru mine.
Nu am platit asigurarile de sanatate din 2010 caci nu am serviciu si nici bani ca sa le platesc.
Daca acum vreau sa platesc pe noiembrie 2012 asigurarile, casa de asigurari ma obliga sa platesc din urma?
Si de ce as plati din urma pentru ceva ce nu am consumat deloc?
Va multumesc si astept raspuns pe email.
Cu stima,
Suciu Adriana
Cel mai recent răspuns: georgeenciu , utilizator 22:41, 28 Octombrie 2012
Mergeti la Registrul comertului si inchideti firma daca nu mai lucrario. An gajati un avocat pentru redactarea actelor, citarea asociatului la adunarea generala etc .
nu cred ca e cazul unei adunari generale in cazul unei persoane fizice, si din pacate legea prevede ca in cazul in care intreprinderea individuala este impozitata in baza normelor de venit, se plateste impozit la norma de venit indiferent daca se realizeaza venituri, iar daca sunteti impozitata in sistem real atunci trebuie sa conduceti contabilitatea in partida simpla si sa depuneti declaratia de venit realizat in fiecare an pentru anul precedent chiar daca nu se realizeaza venituri (se depune declaratie pe zero) altfel anaf poate amenda contribuabilul

registrul comertului nu va radia intreprinderea individuala daca la radiere nu se prezinta dovada de la anaf ca nu exista datorii la bugetul de stat
Ultima modificare: Duminică, 28 Octombrie 2012
georgeenciu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inchidere intreprindere individuala cisabelcor cisabelcor Am deschis in ianuarie 2010 la sucursala Vatra Dornei a Registrului Comertului ce apartine de Suceava o intreprindere individuala neplatitoare de TVA, ... (vezi toată discuția)
Declaratia 200 si 220? ro_alex ro_alex Salutare vroiam sa va intreb pentru o intreprindere individuala, neplatitoare de TVA, ..., , referitor la declaratiile de venit estimativ, vroiam sa stiu daca ... (vezi toată discuția)
Declaratii intreprindere familiala ASKIM3GET ASKIM3GET Buna ziua Imi cer scuze ca voi pune o intrebare care poate s-a mai repetat pe acest forum, insa tot citind alte topicuri am intrat si mai mult in ceata. In ... (vezi toată discuția)