avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 457 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Angajatorul e obligat sa plateasca poprirea pe salariu?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Angajatorul e obligat sa plateasca poprirea pe salariu?

Daca angajatorul nu plateste suma poprita catre banca, poate fi dat in judecata ca sa plateasca taxele si comisioanele de intarziere si dobanzile pe care banca mi le cere ( perioada in care nu mi-au dat salariul si deci nu au platit poprirea este de 6 luni, practic nu am avut de unde sa platesc)? Trebuie sa cer daune-interese, prejudicii? Care este sum ape care pot sa o cer (si sa fie aprobata de catre instanta)?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:00, 28 Octombrie 2012
Angajatorul are calitatea de tert poprit si obligatia de a plati suma poprita.
este obligat sa respecte poprirea,avand calitatea de tert poprit
In termen de 15 zile de la comunicarea popririi, iar in cazul sumelor de bani datorate in viitor, de la scadenta acestora, tertul poprit este obligat sa consemneze suma de bani in contul executorului judecatoresc sau, dupa caz, ssa indisponibilizeze bunurile mobile incorporale poprite si sa trimita dovada executorului, in cazul popririi infiintate la cerere.

In cazul popririi din oficiu, tertul poprit trebuie sa plateasca direct creditorului popritor suma retinuta si cuvenita acestuia. In aceasta situatie, la cererea creditorului, suma ii va fi trimisa la domiciliul indicat sau, daca este cazul, la resedinta indicata, cheltuielile de trimitere fiind in sarcina debitorului.

"In situatia in care tertul poprit nu isi indeplineste obligatia de a consemna la dispozitia excutorului judecatoresc sau de a plati sumele de bani datorate debitorului poprit sau nu isi indeplineste obligatiile ce-i revin in cadru procedurii de poprire, inclusiv in cazul in care, in loc sa consemneze suma urmaribila, a liberat-o debitorului poprit, creditorul popritor, debitorul poprit sau organul de executare, pot sesiza instanta de executare, in vederea validarii popririi in termen de 3 luni de la data cand tertul poprit trebuia sa consemneze sau sa plateasca suma urmaribila".

www.avocatnet.ro/content/art...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sunt obligat sa fac proprire ? doberv doberv am un angajat care are amenzi neplatite din 2003 si acum mi-a venit sa-i fac poprire pe salariu. pot invoca ceva ca sa nu fiu obligat ? e normal sa ma oblige ... (vezi toată discuția)
Pensie de întreținere minor Blueionyka Blueionyka Va rog sa ma ajutați cu o informație. Divorțul s-a pronunțat in mai 2017 si fostul meu soț a fost obligat la plata unei pensii de întreținere pt ... (vezi toată discuția)
Poprire salariu girant jacqueline_k jacqueline_k Buna ziua! Vreau sa va intreb daca un executor judecatoresc poate cere societatii unde lucreaza salariatul infiintarea popririi pe 1/3 din veniturile sale ... (vezi toată discuția)