avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1531 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Banca ia penalizare pentru ca tot ea incaseaza rata ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Banca ia penalizare pentru ca tot ea incaseaza rata mai taziu - e legal?

Am un credit ipotecar la OTP Bank cu plata ratei lunare in data de 26 a lunii. In luna decembrie a anului trecut am fost informat de functionarul de la banca ca trebuie sa depun mai multi bani decat de obicei deoarece dat fiind ca zilele de 26, 27 si 28 vor fi de sarbatoare sau de weekend, banca va incasa rata abia in data de 29 si prin urmare va incasa o penalizare de intarzaiere, dar pe care o va restuti luna urmatoare.

Eu am protestat spunand ca nu mi se pare corect mai ales ca ma prezentasem la banca in data de 24. Zic, daca e asa atunci ar trebui sa-mi dati si voi bonus ori de cate ori depun banii mai devreme de 26. Asa mi s-ar parea echitabil. Pana la urma am facut asa cum mi s-a spus deoarece m-au amenintat ca pot aparea ca datornic in Biroul de Credit samd.

Imi puteti spune daca o astfel de practica e legala? Pentru ca in cazul in care e un abuz am toata motivatia din lume sa ma adresez autoritatilor.

Multumesc.
de regula, daca ziua de scadenta a ratei creditului sau a depozitului este o zi nebancara ( sambata, duminica, sarbatoare legala), urmatoarea zi lucratoare va fi considerata data scadenta.
nu cred ca exista o astfel de practica, de a se percepe comisioane penalizatoare pentru ca scadenta e intr-o zi nebancara X-(
puteti sa cereti un extras de cont din luna decembrie si puteti verifica cat a fost rata pentru acea luna. daca ati platit exact rata conform scadentarului, puteti sa adresati o plangere conducerii bancii pentru neprofesionalismul angajatului respectiv.
poate existau niste comisioane de care nu stiati, cum ar fi de exemplu comision de administrare cont curent, care se plateste lunar sau anual ( depinde de banca), si poate angajatului respectiv i-a fost mai la indemana aceasta abordare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme cu un contract de credit mircea_ar mircea_ar Buna ziua, sotia are un contract de credit pentru nevoi personale acordat de o anumita banca, iar plata ratei este scadenta la data de 20 ale lunii. Va rog ... (vezi toată discuția)
Nerespectare scadentar alex_element alex_element Salutare! Ma confrunt cu o situatie legata de un credit ipotecar contract in urma cu 3 ani. La semnarea contractului cu banca, am primit un scadentar, sub ... (vezi toată discuția)
Rambursare anticipata prima casa nerecunoscuta iselin1957@yahoo.com iselin1957@yahoo.com Am un credit Prima Casa la CEC, cu o rata de 204 euro/luna, pe o perioada de 276 luni, adica 23 ani ( 81 credit+ 123 dobanda ). Am rambursat anticipat in ... (vezi toată discuția)