avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1893 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Anulare HCL- calitate procesuala pasiva
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Anulare HCL- calitate procesuala pasiva

Bună ziua! Vă rog să mă ajutați în clarificarea următoarei probleme: Într-un proces de contencios administrativ care vizeaza anularea unui hotărâre a Consiliului Local, hotărâre cu caracter normativ cine are calitatea procesuală pasivă:
1. Municipiul X prin Consiliu Local, în calitate de emitent al actului, singur
2. Municipiul X prin Consiliu Local, în calitate de emitent, alături de Primar în calitate de reprezentant al unității administrativ teritoriale în justiție?
Deși am citit o mulțime de sentințe în domeniu, nu pot să ajung la concluzie fermă. În unele se stabilește că trebuie chemat și Primarul, în conformitate cu prevederile Legii 215 el fiind cel care reprezintă UAT în justiție, pe când în altele se specifică faptul că în litigiile formulate în baza Legii contenciosului administrativ, emitentul actului are legitimitatea de a sta singur în proces.Care este opinia Dvs. în acest caz? Vă mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: Cristina Pielmus , Avocat 14:17, 28 Octombrie 2012
Consiliul local are calitate procesuala pasiva, in calitate de emitent al actului administrativ.
Ultima modificare: Duminică, 28 Octombrie 2012
Cristina Pielmus , Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contencios administrativ olteandenisa olteandenisa Am o întrebare , cine poate formula Intâmpinare împotriva Instituției Prefectului în cazul în care Prefectul solicită în instanța de contencios ... (vezi toată discuția)
Secretarul u.a.t. poate reprezenta primaria&consiliul local in instanta? cri_secret_ina cri_secret_ina Am o mare nelamurire! Secretarul u.a.t poate reprezenta primaria sau consiliul local in instanta? In ce conditii? (vezi toată discuția)
Calitate pasiva consiliul local Monica H. Monica H. Speta mea e cam asa> S-a solictat obligarea la plata a debitului de catre Consiliul Local, prin reprezentant legal (fara a preciza presedinte consiliu ... (vezi toată discuția)