Recent am cumparat un apartament la etajul 7, intr-un bloc nou construit. Problema este ca apa nu are presiune in orele de varf la etajul respectiv. Intrebarea mea este.... cine se face vinovat de aceasta situatie, constructorul imobilului sau furnizorul de apa rece din municipiu? Din ce am auzit de la asociatie cica au fost cei de la ACET (firma furnizoare de apa ) si conform spuselor lor presiunea ar fi ok (2.2bari) la intrarea in bloc. Presiunea nu e cam mica avand in vedere ca e vb de un bloc de 7 etaje? Daca presiunea e ok, d.p.d.v. al firmei furnizoare as putea obliga constructorul sa remedieze problema atata timp cat in contractul de vanzare cumparare se stipuleaza ca mi se vinde respectivul imobil si ca "vanzatorul garanteaza contra evictiunii si contra oricaror vicii ascunse care fac bunul vandut impropriu intrebuintarii la care era destinat".
As vrea sa stiu de cine tine aceasta problema si cum s-ar putea rezolva pentru ca nu mi se pare normala situatia. Multumesc
în opinia mea : nu este un viciu din construcție, ori un viciu ”ascuns” dacă instalația de apă este identică la toți proprietarii din acel imobil ci este vina furnizorului de apă.Nu știu dacă-n Contractul de Vânzare sunt trecute ceva clauze cu privire la apă, oricum, doar furnizorul de apă e vinovat.La ceilalți vecini ai etajului dvs. e aceeași problemă ? dacă da, uniți-vă toți și acționați.
1) Depuneți câte o plângere la :
- Comisariatul Local pt. Protecția Consumatorilor ;
- furnizorul de apă.
Ambele direct la serviciul Registratură ori, poștal cu Confirmare de primire.
2) după ce primiți rezultatele necesare, ați putea lua în calcul și pune eventual în discuție ”vicii”, vicii de proiectare instalație apă, eventual nerespectarea de către constructor a parametrilor instalației etc etc
Initial contactati reprezentantul legal al asociatiei de proprietari pentru a constata daca problema cu care va confruntati exista si la alte apartamente
In raport de concluzii urmeaza sa analizati necesitatea altor demersuri
La asociatie au mai venit vecini care reclama presiune redusa la apa rece. De asta am mentionat ca cei de la ACET sustin ca din punctul lor de vedere e ok presiunea care ajunge la intrarea in bloc. Din ce am auzit(tot de la asociatie) e ca la 1-2 blocuri vecine s-au montat ceva sisteme de pompare pe din doua cu constructorul. Nu am si nu cred k o sa pot obtine proiectul avizat in care sa vedem ce prevedea acesta pt sistemul de alimentare cu apa. O sa fac o sesizare la protectia consumatorului si firma furnizoare. sa vedem ce raspuns voi primi. Multumesc