avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 527 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... SUCCESIUNE
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

SUCCESIUNE

BUNA ZIUA .SUNTEM 3 FRATI .ACUM 3 ANI MAMA A DECEDAT .S-A FACUT SUCCESIUNEA IN 4 PARTI .SOTUL SI CEI 3 COPII.INTRE TIMP TATALA FACUT ACT DE VANZARE CUMPARARE LA UNUL DIN CEI TREI FRATI PE PARTEA LUI DE MOSTENIRE .VREAU SA STIU DACA A FOST POSIBIL CA ACESTA SA FACA SI DELIMITAREA DE CASA SI DE TEREN FARA ACORDUL CELORLALTI 2 COPII .PT CA ACEASTA S-A FACUT FARA CA CEILALTI 2 SA STIE.ACUM TATAL A DECEDAT IAR ACEL FRATE CARE ARE ACTUL DE VANZARE CUMPARARE SPUNE CA NOI CEILALTI 2 TREBUIE SA IL DAM IN JUDECATA CA SA NE LUAM PARTEA DOBANDITA DUPA SUCCESIUNEA DUPA MAMA.SI NU VREA SA NE ARATE NICI ACTUL IN ORIGINAL .CE PUTEM FACE ? VA MULTUMESC
Cel mai recent răspuns: nicoleta12345 , utilizator 20:35, 28 Octombrie 2012
Tatal dvs I a vandut cota parte ideala care o avea din Casa, deci nu a delimitat in fapt nimic.acum la decesul tatalui dvs dezbateti succesiunea dupa acesta. Daca veti demonstra ca acea vanzare este in fapt o donatie, adica tatal nu a primit bani, puteti cere reductiunea liberalitatilor excesive pentru ce va incalca rezerva succesorala la mostenirea tatalui.
Avand in vedere ca nu va intelegeti trebuie da va adresati instantei in dezbaterea mostenirii, nu inainte de a merge la un notar pentru a lua o incheiere prealabila si obligatorie instantei.
Nu se poate face delimitarea Decat in instanta daca ceilalti mostenitori nu sunt de acord. Este adevarat ca in mod obligatoriu trebuie sa ajungeti la notar mai inainte de judecata.
DAR DACA TATAL MEU A VANDUT PARTEA LUI DE DREPT ,UNUIA DIN FRATII MEI CE SUCCESIUNE SA MAI FACEM ?CA DUPA CATE STIM ARE ACT DE VANZARE CUMPARARE.NOI NU AM VZ ACEL ACT PT CA NU VREA SA IL ARATE
PAI TOCMAI ASTA E! Nu mai scrieti cu majuscule si incercati sa cititi cu atentie ce v am scris mai sus. Dvs puteti dezbate succesiunea in instanta si sa va cereti rezerva succesorala la care aveti dreptul, daca veti deomnstra ca acest act de vanzare cumparare este in fapt o donatie, demonstrated acest lucru puteti sa cereti reductiunea ei in instanta pentru a va reintregi rezerva succesorala la care aveti prin lege dreptul si dvs si celalalt frate.
Ok si daca nu pot sa demonstrez ca nu a f donatie ?va multumesc

Alte discuții în legătură

Succesiune isaiadanut isaiadanut bunica din partea tatalui meu a decedat in anul 1982 ,nu sa dezbatut succesiunea. bunicul a murit in anul 2007,inainte sa moara afacut act de ... (vezi toată discuția)
Testament ContSters308967 ContSters308967 Buna seara, Am o problema legata de atacarea testamentului.Fratele meu a decedat,la 7 ani dupa el a decedat si mama mea,in decursul acestor ani eu am primit ... (vezi toată discuția)
Succesiune PG67 PG67 Speta: Unul dintre parinti decedat in urma cu 23 de ani! Dezbatut succesiunea intre parintele mostenitor si frati (2) Unul dintre frati a renuntat la partea ... (vezi toată discuția)