aly99 a scris:
Care sunt pasi ce trebuiesc facuti pentru a schimba presedinte de asociatie de locatari ?,el taie si spinzura fara a mai aduce la cunostinta locatarilor,impreuna cu acolitii lui....mai nou a angajat cu salariu un cenzor tot din acest bloc...care se banuie ca sunt in aceeasi club....
Din cele expuse va confruntati cu o situatie similara cu a mea..va urez succes...Eu incerc sa convoc o adunare extraordinara in acest sens de 6 luni, fara sanse reale pe calea convocarii unei adunari extraordinare asa ca am ales calea instantei de judecata....
Poate aveti norocul unor vecini mai destupati, asa ca:
1. Ca sa convocati o adunare extraordinara trebuie sa aveti calitatea de membru in asociatie 2. Trebuie sa obtineti intr-un tabel convocator acordul a 20% din membrii asociatiei, deci sa cunoasteti care sunt acestia si sa bateti covingator p la usile lor.
3. Trebuie sa afisati tabelul la loc vizibil timp de 10 zile (atentie nu orginalul ci o copie a acestuia, ca sigur ramaneti fara el) si convocatorul in care sa precizati locul, data convocarii sedintei si obiectul acesteia.
4. Daca ati ajuns in data sedintei si nu s-au strans jumatate + 1 din membrii asociatiei, trebuie sa faceti o noua convocare a sedintei la o data stabilita intr-un termen de max. 7 zile de la prima.
5. Daca nici la asta nu s-au prezentat toti, hotararile e vor ua cu votul majoritar al celor prezenti.
Consultati si art.23 si art 24 din legea 230/2007.
In caz nefericit, nu va ramane decat o actiune in instanta impotiva asociatiei pentru prejudicile pe care vi le creeaza. Aici v-a trebui sa luati bine legea in brate, s-o studiati din scoarta in scoarta sa urmariti activitatea conducerii asociatiei si sa gasiti motive de chemare in judecata viabile.