avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1012 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Certificat de inmatriculare retinut - redobandire
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Certificat de inmatriculare retinut - redobandire

Buna ziua ! Mi-a fost suspendat certificatul de inmatriculare pentru cauciucuri uzate , problema a fost imediat remediata ,am fost la Rar am rezolvat problema ,certificatul mi-a fost retinut in alta localitate si trebuia sa ajunga in localitatea din care sunt eu de vineri de atunci mi-a expirat dovada !
Ce pot face pe cale legala pentru a plati pentru aceasta nepasare? Cu masina nu mai pot circula si am extrem de mare nevoie din cauza unor probleme personale !!!!
Cel mai recent răspuns: gherasim11 , utilizator 16:52, 10 Martie 2013
Art. 201. – Atunci când vehiculul este înmatriculat sau înregistrat într-un alt judet decât cel pe teritoriul caruia a fost constatata fapta, certificatul de înmatriculare sau de înregistrare si placutele cu numarul de înmatriculare sau de înregistrare se trimit, dupa expirarea termenului prevazut de lege pentru introducerea plângerii împotriva procesului-verbal de constatare a contraventiei, serviciului politiei rutiere din judetul care are în evidenta vehiculul.
Art. 202. – (1) Certificatul de înmatriculare sau de înregistrare, precum si placutele cu numarul de înmatriculare sau de înregistrare se restituie de catre serviciul politiei rutiere care le are în pastrare, proprietarului sau utilizatorului vehiculului, la prezentarea de catre acesta a dovezii încetarii motivelor pentru care s-a dispus masura tehnico-administrativa.

daca a fost retinut in alt judet se trimite dupa 15 zile, daca a fost retinut in acelasi judet certificatul trebuie sa se afle la serv. pol. rutiere judetene de unde il puteti ridica prezentand dovada remedierii de la RAR.
doamne ce legi avem in tara asta !!! multumesc mult pentru raspuns !
dar art 201 nu se ia in considerare doar atunci cand este contestat procesul verbal ??multumesc
ca sa fie putin mai complicat cei care au conceput regulamentul au facut o interpretare mai fantezista in loc sa precizeze clar ca se trimit dupa 15 zile , adica termenul prevazut de lege ca un contravenient sa conteste procesul verbal.

mai pe scurt, termenul este de 15 zile.

"se trimit, dupa expirarea termenului prevazut de lege pentru introducerea plângerii împotriva procesului-verbal de constatare a contraventiei, serviciului politiei rutiere din judetul care are în evidenta vehiculul."

varianta mai clara :

"se trimit, dupa 15 zile de la retinere, serviciului politiei rutiere din judetul care are în evidenta vehiculul."
multumesc frumos , pentru raspunsuri !

Alte discuții în legătură

Am cumparat o masina si am depasit cu 3 zile termenul de 90 de ... Lixw Lixw Am cumparat o masina si am depasit cu 3 zile termenul de 90 de zile pentru schimbarea talonului al meu fiind confiscat ulterior in trafic, Am plătit ... (vezi toată discuția)
Talon suspendat. contestare amenda + recuperare talon? weezy weezy Buna tuturor. In data de 17 05 2012 ora 21 am fost oprit de un echipaj de politie pe E 583 am primit amenda si mi s-a retinut talonul pentru anvelope uzate. ... (vezi toată discuția)
Recuperare talon auto suspendat sanhwy sanhwy Mi-a fost retinut talonul auto de catre politia rutiera pentru foliile auto aplicate pe geamurile fata (stanga - dreapta). Am precizat agentului constatator ca ... (vezi toată discuția)