avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 537 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort

Parintii mei divorteaza. Tata are pe una de circa 10 ani. La inceput i-a jurat mamei ca nu va mai avea vreo tangenta cu ea si ca a incheiat totul definitiv. Insa mama asa a crezut, a avut incredere in el. Tata tot a inselat-o pe mama, am fost la mare doar eu cu el si acolo s-a intalnit cu aceasta femeie de fata cu mine. Eu am tinut sa nu ii spun mamei mele pentru ca tata in familie se purta normal. Eu am 17 ani, la mare i-am gasit dezbracati in pat dormind si multe altele. Acum tocmai i-am spus mamei. Aceasta mi-a aratat ca are fotografii cu el cand se pupa cu aceea doamna, de acum 10 ani. Ai mei au facut gaj apartamentul pentru o suma de 8 mii de euro, care este platita in fiecare luna cu cate 7-8 milioane. Mama nu are serviciu, tata ia insa 22 de milioane (incluzand bonurile de masa). Tata cand eram mic a batut-o foarte rau pe mama, uneori ma batea si pe mine de ne lasa semne. In aceea perioada (cand eu eram in clasa a 4a si el era tot cu aceasta doamna), mama a vrut sa dea divort de el, dar atunci el a promis ca se va schimba tot si i s-a mai dat o sansa. In timp, el a fost mereu agresiv, dadea mereu cu pumnii in masa, incepuse sa bea si facea scandal etc. Acum el vrea sa facem apartamentul jumate jumate fiecare sa ia si el o parte din bani. Urmand ca noi sa nu avem unde sa stam (eu cu mama.) (el inca umbla cu aceea doamna; in divort este si ea cu barbatul ei, avand si 2 fete). De multe ori ne-a amenintat ca se omoara, chiar a plecat 2 nopti de acasa undeva pe camp (asa sustine el) ca sa isi puna "liniste in ganduri". Nu stiu ce sa mai fac, am 17 ani sunt in clasa a11a si mama este distrusa. As dorii un sfat, poate sa ne ia apartamentul? Ce este de facut? Mama va baga divort in cele din urma.

Va multumesc frumos.
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 21:40, 30 Octombrie 2012
Cu divortul mama dvs. ar putea rezolva daca isi va angaja avocat insa va avea probleme serioase dupa parta.
Este foarte probabil sa imparta apartamentul si sa aiba dreptul fiecare cate jumatate.

Cine va deveni proprietar va fi obligat sa ii plateasca celuilalt banii respectiv jumatate din valoarea apartamentului.

Mai bine sa astepte pana va gasiti si dvs. un loc de munca si sa nu se grabeasca deoarece chiar exista riscul sa ramaneti fara casa si cu bani prea putini pentru a cumpara alta.
Sfatul meu este sa caute sa consulte un avocat pentru a intelege exact ce se va intampla in cele mai mici detalii.
Parerea mea este sa mai astepte.
Ultima modificare: Duminică, 28 Octombrie 2012
avocat_penalist, utilizator
dar daca tata in continuare umbla si o inseala pe mama cu aceea doamna si se poate dovedi clar si in timpul procesului, acesta nu poate sa piarda totul?
Ca tatal o inseala pe mama dvs nu are nicio influenta asupra faptului ca ambii , atat mama cat si tatal , sunt proprietarii apartamentului in care locuiti. Partajul se va efectua dupa divort si fiind bun comun achizitionat in timpul casatoriei se prezuma ca I'l detin in devalmasie in cote egale de 1/2. La partaj unul din ei va ramane cu apartamentul celalalt primind o sulta.
Mama ta ar putea obtine mai mult decat jumatate din apartament, ar putea sa obtina si niste despagubiri morale. Conform Noului Cod Civil, sotul nevinovat, care sufera un prejudiciu prin desfacerea casatoriei, poate cere sotului vinovat sa-l despagubeasca. Prin urmare, sotul va putea obtine despagubiri numai daca divortul se pronunta din vina exclusiva a celuilalt sot. Insa admiterea cererii de despagubire este conditionata de dovedirea prejudiciului, care poate fi material sau moral, prin mijloacele de proba admise de lege. De exemplu, acte doveditoare de la medic ca a suferit o depresie sau chiar vatamari corporale.
Bun, asteapta mama si copilul, dar daca baga divort si partaj tatal? Deci riscul ramane. Ar trebui ca mama dvs. sa se angajeze. In instanta dvs. fiind minor veti fii ascultat si veti solicita sa ramaneti cu mama, caz in care automat tatal dvs.o sa va plateasca pensie de intretinere. Fiind singurul copil puteti beneficia lunar de 1/3 parte din salariul tatalui. Puteti beneficia de pensie de intretinere pana la varsta de 26 de ani, cu conditia sa urmati cursurile scolare la zi. In instanta duceti martori cum tatal este violent, ba chiar puteti solicita si evacuarea sa din locuinta pe motivul ca tulbura linistea publica, fiind si violent. Apartamentul nu poate sa vi-l ia, ca doar nu o sa spuna instanta ca evacueaza un copil minor pentru a-l lasa pe tatal violent in locuinta. Iar daca locuinta este cumparata pe numele ambilor dvs. parinti, mama dvs. este titulara de drept pe 1/2 parte. In cel mai rau caz va lasa sa locuiti impreuna. Cel mai bine ar fi daca mama dvs.s-ar angaja si ar face dovada in instanta ca se obliga sa-l despagubeasca pe tatal dvs.cu o suma lunara. In privinta sumei de bani mama dvs. dupa divort poate solicita o refinantare a imprumutului pe o perioada mai mare de timp pentru a putea sa-si achite datoria. Mult succes!

Alte discuții în legătură

Avem nevoie de un sfat in privinta unui divort mai complicat airtobreathe airtobreathe Buna ziua, Va scriu pentru a va expune o situatie destul de complicata, care a ajuns la limita. Parintii mei sunt casatoriti din 1981, avand 2 fete, ... (vezi toată discuția)
Mama doreste sa divorteze, tata nu este de acord. ce este de facut? Mirela94 Mirela94 Buna ziua, nici nu stiu cu se sa incep... Mama mea din anumite motive vrea sa divorteZe.. Cum este cu partajul? De exemplu apartamentul este pe numele ... (vezi toată discuția)
Partaj, nedreptati kuky666 kuky666 Buna seara, tatal meu este in partaj cu mama mea care ne-a abandonat cand am fost mai mici ( pe mine si fratele meu ), si acuma se trezeste ca vrea bani din ... (vezi toată discuția)