Buna seara, tatal meu este in partaj cu mama mea care ne-a abandonat cand am fost mai mici ( pe mine si fratele meu ), si acuma se trezeste ca vrea bani din casa, ce se poate face ca sa piarda dreptul din casa?(casa a fost bun dobandit in timpul casatoriei) nu a dat nici pensie alimentara nici nu ne-a cautat, plus ca ne-a terorizat cand am fost mai mici si era tata plecat la servici( se imbata, ne batea, ne tinea in frig, pleca de acasa, spargea geamuri acasa, etc, etc..) la tribunal nu ne i-a nimeni cuvantul, trebuie sa-mi angajez neaparat avocat? ce masuri se pot lua impotriva unei mame denaturate?
Da,in conditiile in care se dovedeste contributia exclusiva la dobandirea bunului va castiga tot.
Daca nu poate dovedi va trebui sa se caute solutii de catre avocat.
Fara avocat competent si inteligent se va imparti jumate,jumate...
Copii nu pot vorbi in proces,nu au dreptul conferit de lege,dar am intalnit situatii in care sa faca galerie...dar fara drept...
Actiunea de partaj bunuri comune este imprescriptibila adica poate fi promovata oricand dupa divort.
Partile in dosarul de partaj sunt doar sotii, nu si copii ,deci este firesc sa nu va intrebe instanta nimic, pentru ca nu aveti calitate de parte in dosar.
Partajele de bunuri comune sunt procese complexe, cu probatorii ample, unde partile se pot alege cu insemnate pierderi patrimoniale, daca nu beneficiaza de consiliere juridica pe parcursul procesului, de aceea este necesar ca tatal dvs. sa-si angajeze avocat.
eu acuma am 28 de ani, si fratele meu are 27, amandoi am putea sa spunem ca mama noastra nu a avut nici o contributie in casa,plus ca fratele meu a ramas si acuma cu sechele din copilarie din cauza mamei care ne batea cand se imbata si bineinteles era acasa, tata fiind mai moale ne ascundea de ea in camioneta si ne ducea sa dormim la bunica ca sa nu asistam la scandalurile violente pe care le facea "mama" ,casa nu valoreaza mult, eu si fratele meu ne-am facut un rost in viata si locuim fiecare in casele noastre, dar vrem sa ne ajutam tatal si sa nu-l lasam ca femeia asta sa-i ia din putinul pe care-l are..
Alte discuții în legătură
Partaj ?? urgent!!
Va rog, am nevoie de un sfat urgent.
Parintii mei au divortat acum 12 ani. Au ca proprietate comuna un apartmanent cu 2 camere achizitionat inainte de '89. ... (vezi toată discuția)
Succesiune
vivorica
Buna ziua,
tatal meu a murit de curand. Mama a divortat de tata dar partajul nu a fost facut.
Acum mama ne-a dat in judecata pe mine si fratele meu cerand ... (vezi toată discuția)