Buna seara, tatal meu este in partaj cu mama mea care ne-a abandonat cand am fost mai mici ( pe mine si fratele meu ), si acuma se trezeste ca vrea bani din casa, ce se poate face ca sa piarda dreptul din casa?(casa a fost bun dobandit in timpul casatoriei) nu a dat nici pensie alimentara nici nu ne-a cautat, plus ca ne-a terorizat cand am fost mai mici si era tata plecat la servici( se imbata, ne batea, ne tinea in frig, pleca de acasa, spargea geamuri acasa, etc, etc..) la tribunal nu ne i-a nimeni cuvantul, trebuie sa-mi angajez neaparat avocat? ce masuri se pot lua impotriva unei mame denaturate?
=D>EU AM 35,sora mea 31 si cealalta 29.la noi era invers.tata era cel cu scandal si ne/a abandonat.nea luat TOT a adus martori mincinosi .Mama a reusis prin imprumuturi la cec sa ne cumpere o casuta in care sa stam dar tata a continuat sa o terorizeze.Reclamatile facute la politie nu nea ajuat cu nimic.Nu aveam martori ca tata ne teroriza.Sustinea ca vine sa ne caute pe noi dar realitatea era mult mai rea.In final mama si/a luat viata...Autorul moral e tata....Va doresc sa aveti parte de un deznodamant fericit.Daca puteti,ajutatil pe tatal dvs.Sanatate,fericire si intelegere.
Dvs. si fratele dvs. nu sunteti parti in dosar, deci asa cum spuneam, neavand calitate procesuala nu puteti spune nimic.
Pe de alta parte contributia adusa unui imobil nu se stabileste pe vorbe ci pe probe.
Mai mult decat atat, in procesele de partaj, rudele si afinii pana la gradul 3 inclusiv nu pot fi audiati ca martori.
Comportamentul mamei fata de fostul sot si copii lor, nu au legatura cu partajul de bunuri comune.
Este mai mult decat evident ca aveti nevoie de consiliere juridica.
se pleaca de la prezumtia ca fiecare are cate o jumatate din imobil. tatal trebuie sa ceara atribuirea imobilului si plata sulta catre sotie. ca sulta asta sa nu fie prea mare, trebuie sa demonstreze ca a contribuit mai mult la achizitionarea ei, sau ca a platit rate singur, ca a platit numai el impozitul , ca a intretinut singur acest imobil, dat fiind faptul ca mama a plecat de x ani de acasa.
chiar ii trebuie avocat sa-l asiste in proces
Partaj ?? urgent!!
Va rog, am nevoie de un sfat urgent.
Parintii mei au divortat acum 12 ani. Au ca proprietate comuna un apartmanent cu 2 camere achizitionat inainte de '89. ... (vezi toată discuția)
Succesiune
vivorica
Buna ziua,
tatal meu a murit de curand. Mama a divortat de tata dar partajul nu a fost facut.
Acum mama ne-a dat in judecata pe mine si fratele meu cerand ... (vezi toată discuția)