avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 876 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune

Buna ziua,
tatal meu a murit de curand. Mama a divortat de tata dar partajul nu a fost facut.
Acum mama ne-a dat in judecata pe mine si fratele meu cerand ajutor social din partea statului pt a ne da pe noi afara.
Mama mea a fost pensionata pe caz de boala psihica. la proces am cerut o examinare psihica insa mi s-a zis din partea judecatoarei sa fac o cerere si sa venim cu un avocat.
Mama cauta scandal cu noi din orice ca sa cheme politia si sa auda vecinii ca noi o terorizam. A fost chemata de mai multe ori politia acasa si ultima data ea a fost amenintata ca daca mai suna o sa primeasca amenda.
Ce putem face?
Care sunt sansele noastre de castig? La proces noi am zis ca nu vrem sa o dam afara din casa insa ea a zis ca nu putem sta impreuna ca sa ne dea afara.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: vivorica , utilizator 12:42, 14 Mai 2011
vorbiti cu un avocat;sunt mai multe posibilitati..,.afara nu va poate da
Cel mai bine e sa vorbiti cu un avocat, dar imi spun si eu o parere cu permisiunea dumneavoastra.
Daca partajul nu a fost facut casa se va imparti intre voi 3, nu stiu exact in ce cote-parti, dar oricum se va imparti.
La incheierea succesiunii o sa aflati ce cota-parte va revine din casa.
In legatura cu cerera de examinare pshihica, parerea mea ca in ultima instanta mama dumneavoastra ar fi pusa sub interdictie judecatoreasca, dar asta nu ar insemna ca isi pierde drepturile, ci doar ca acestea vor trebui exercitate de tutorele dansei (eu asa am invatat la drept civil), deci nu o sa iesiti in avantaj.
Asta e parerea mea. Astept cu interes pareri mai avizate.

Cu respect,
Alin
daca locuinta a fost bunul comun al fostilor soti, dvs impreuna cu fratele mosteniti partea tatalui din casa, dezbateti succesiunea dupa tata. mama in cazul asta, nu va poate da afara.

daca acel imobil a fost dobandit de parintii dvs in timpul casatoriei, fiecaruia i se cuvenea, in mod teoretic cate 50% din acesta (asta daca vreunul din ei nu facea dovada unei contributii mai mari si i se repartiza mai mult de 50% din imobil). intrucat tatal dvs a decedat, masa succesorala se compune din acest imobil (partea defunctului, posibil 50%) si orice alte bunuri mobile care i-au apartinut si se poate face dovada ca au fost in proprietate exclusiva sau in devalmasie cu fosta sotie, adica mama dvs. Din aceasta jumatate de imobil, mamei dvs nu i se cuvine nimic, intrucat divortul a fost pronuntat iar, hotararea este definitiva si irevocabila. Deci, atat dvs cat si fratele veti mosteni cate un sfert din imobil, adica cate jumatate din cei 50% ai tatalui decedat. oricum, ar trebui sa consultati un avocat intrucat, mama nu doreste un partaj notarial, cel mai probabil veti rezolva problema printr-un partaj judiciar, dupa ce in prealabil s-a dezbatut succesiunea dupa tatal decedat. Faptul ca, dvs sustineti ca mama dvs este bolnava psihic, nu influenteaza cota care i se cuvine sau vi se cuvine dvs sau fratelui dvs. oricum, succes si rabdare........:)
vivorica a scris:

Mama mea a fost pensionata pe caz de boala psihica. la proces am cerut o examinare psihica insa mi s-a zis din partea judecatoarei sa fac o cerere si sa venim cu un avocat.

Normal raspunsul judecatoarei.... V-ati prezentat intr-o instanta de judecata .... nu la un cabinet medical!!! Poate mai normal era sa solicitati o expertiza de specialitate! Poate nu degeaba v-a sugerat sa antamati un avocat!
Ultima modificare: Vineri, 13 Mai 2011
rtek, utilizator

Alte discuții în legătură

Buna ziua, doresc o parere juridica, daca se poate, cu privire ... alinacosmina alinacosmina Buna ziua, Doresc o parere juridica, daca se poate, cu privire la o mostenire. Este vorba de o casa cu suprafata de 14 ari, mostenirea este de la bunici ... (vezi toată discuția)
Bună ziua , o cunostinta de a mea întreabă. bună grup , tatăl ... TrixiBea TrixiBea Bună ziua , o cunostinta de a mea întreabă. Bună grup , tatăl meu a decedat din cauza unei boli. Casa în care am crescut cu frații mei împreună este ... (vezi toată discuția)
Mostenire elvisro2002 elvisro2002 buna ziua! tatal meu a decedat,mama s-a recasatorit,fratele s-a insurat ,iar in locuinta parinteasca lociesc doar eu cu familia mea.dupa decesul tatalui nu s-a ... (vezi toată discuția)