avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 621 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună ziua , o cunostinta de a mea întreabă. Bună ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună ziua , o cunostinta de a mea întreabă. Bună grup , tatăl ...

Bună ziua , o cunostinta de a mea întreabă.
Bună grup , tatăl meu a decedat din cauza unei boli. Casa în care am crescut cu frații mei împreună este 50% -50% partea ei și partea tatălui. Ea acum 3 ani a plecat cu altul , după câtva timp sa declanșat boala la tata. Acum 1 an de zile tata a decedat din păcate, iar ,,ea,, vrea sa reintre în toate drepturile pe care atunci pe vremea accea la abandonat . Zicea la toată lumea ca a lăsat totul și a plecat ca ea nu are nevoie de nimic. Care ar fi procedura de a o tine la distanta de toate drepturile , care în mod normal nu i sar mai cuveni. Din moment ce și-a asumat totul atunci când a plecat . Nu la interesat de tata, de boala lui etc.
Precizez ca suntem 5 frați. 3 adulți și 2 minori care la momentul de fata sunt cu ea ....
Va mulțumesc. Aștept un sfat de la un avocat sau din propria experienta.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Care ar fi procedura de a o tine la distanta de toate drepturile , care în mod normal nu i sar mai cuveni.

Niciuna. Pe langa faptul ca are jumatate din casa, il mai mosteneste si pe sot, mai exact 1/4 din jumatatea lui.
Buna ziua,
Problema este mai complicata pentru ca, chiar daca a plecat, cota de casa ce o are in proprietate nu a pierdut-o si copii nu au ce face in aceasta situatie.

Erau casatoriti?
Daca da, o sa mai fie si o alta problema pentru ca 25% din cota fostului sot ii revine ei, cei 5 frati impartind restul de 75%.

Ce ar putea face copii majori este sa ceara deschiderea succesiunii si la partaj sa ceara atribuirea imobilului si plata unei sulte catre mama, sulta ce o sa se determine in urma unei evaluari facute de un expert desemnat de instanta.
Mai pot cere si cota parte din imbunatatirile aduse imobilului...

Dar, pentru inceput, cea mai sigura este discutia cu un avocat, doi... si vedea exact optiunile
Deci la ea i se cuvine 75%din casa . Și restul de 25 % se împarte între frați

gi-jane2 a scris:

Care ar fi procedura de a o tine la distanta de toate drepturile , care în mod normal nu i sar mai cuveni.

Niciuna. Pe langa faptul ca are jumatate din casa, il mai mosteneste si pe sot, mai exact 1/4 din jumatatea lui.

in procente, da, cam asa vine.
plus ca va administra si cotele fratilor mai mici.
Importanty e sa nu investiti in casa, in rest, lasati-o sa va dea in judecata ca macar pana la finalul judecatii, stati in casa.
Ultima modificare: Marți, 23 Mai 2023
gi-jane2, moderator
mai exact... 62.5% ii revine si copiilor, la toti 5, restul de 37.5%.

Alte discuții în legătură

Drept la apartament IKALIKA IKALIKA Tatal meu a avut un apartament cumparat de el. A cunoscut o femeie si a vandut apartamentul. Impreuna cu aceasta au cumparat un alt apartament . Pe contractul ... (vezi toată discuția)
Tatăl a decedat acum 4 ani si nu sa dezbătut moștenirea...a ... majestik majestik Tatăl a decedat acum 4 ani si nu sa dezbătut moștenirea...a rămas mama si 4 copii...mama e plecată definitiv la unul dintre copii în spania deoarece e ... (vezi toată discuția)
Schimb de locuinte Nicu1951 Nicu1951 Buna ziua,sotia mea a decedat ,am 3 copii ,si nu am facut succesiunea ,avand in vedere ca eu detin ce mai mare parte cam 75% ,pot sa fac un schimb de locuinta ... (vezi toată discuția)