avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 745 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Schimb de locuinte
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Schimb de locuinte

Buna ziua,sotia mea a decedat ,am 3 copii ,si nu am facut succesiunea ,avand in vedere ca eu detin ce mai mare parte cam 75% ,pot sa fac un schimb de locuinta fara acordul copiilor ,va multumesc pentru raspuns
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 09:24, 25 Martie 2018
Puteti sa realizati acte de dispozitie cu privire la cota ce va apartine nu cu privire la ceea ce nu va apartine..., iar cota ce va revine nu este de 75%
Buna,pai 50% este numai partea mea,si 25% care imi revine din partea sotiei

Ultima modificare: Duminică, 25 Martie 2018
gi-jane2, moderator
25% din ce ? Nu din toata casa, mosteniti 1/4 ( 25%) din jumatate din casa, ca jumatate e a dvs de drept, asta ar insemna, cum ziceti dvs in procente, 50 % de drept + 12.5 % ( ce rezulta din 50% : 4, adica 1/4 din jumatatea ce intre in masa succesorala) = 62.5%.
Puteti vinde cota dvs fara acordul copiilor numai dupa ce dezbateti succesiunea.

nu mai apasati pe citeaza, ci pe raspunde.
Ultima modificare: Duminică, 25 Martie 2018
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua , o cunostinta de a mea întreabă. bună grup , tatăl ... TrixiBea TrixiBea Bună ziua , o cunostinta de a mea întreabă. Bună grup , tatăl meu a decedat din cauza unei boli. Casa în care am crescut cu frații mei împreună este ... (vezi toată discuția)
Succesiune dupa decesul tatalui meu care s-a recasatorit Andrei.V.M Andrei.V.M Tatal meu a murit, era recasatorit de 25 ani cu o doamna (mama vitrega) impreuna cu care au construit o casa si au dat nastere surorii mele. De curand a murit ... (vezi toată discuția)
Drepturi sotie supravietuitoare tudor0211 tudor0211 Casa parinteasca e intabulata astfel.25 %eu,25% fratele meu si 50% parintii.parintii sunt decedati,iar tatal meu a lasat testament prin care ii lasa fratelui ... (vezi toată discuția)