Tatal meu a avut un apartament cumparat de el. A cunoscut o femeie si a vandut apartamentul. Impreuna cu aceasta au cumparat un alt apartament . Pe contractul de cumparare este trecut fiecare ca si necasatorit(pentru ca inca nu se casatorisera), au cumparat in indiviziune si in parti egale. Peste cativa ani s-au si casatorit. Daca se intampla ceva cu tatal meu ce drept am eu la apartament. Cat anume imi revine???
Adica faptul ca apartamentul a fost cumparat inainte de casatorie nu are nici o treaba? Adica se imparte cu sotia? Dar in caz contrar, daca moare ea???
Ei nu au copii impreuna, iar eu sunt sin alta casatorie. , unicul mostenitor al lui...
Sotia tatalui dvs. mai are rude?Frati, parinti, nepoti ?Deorece sotul supravietuitor va veni la mostenire in concurs cu acestia, cota sa din mostenire (din 1/2) va varia (1/3,1/, 3/4) in functie de clasa din care acesti mostenitori fac parte.
In lipsa rudelor din cele patru clase, sotul supravietuitor culege intreaga masa succesorala lasata de sotul decedat.
In acest moment, cei doi (tatal dvs. si sotia dansului) detin fiecare cate 50% din apartament.
In cazul decesului tatalui dvs.: sotia va avea 50% (partea dansei) + 1/4 mostenire ca sot supravietuitor, adica 12.5% => total 62.5%, dumneavoastra (impreuna cu ceilalti copii ai tatalui dvs., daca mai sunt) mosteniti 3/4 din partea tatalui, adica 37.5%.
necasatoriti fiind, ei au cumparat in cote egale acest apartament. la decesul tatalui, cota acestuia e mostenita de dvs impreuna cu sotia acestuia. din jumatatea lui, sotia mosteneste 1/4, iar dvs 3/4 (jumatatea lui e bun propriu)
in timpul vietii, tatal dvs va poate vinde intreaga lui cota
daca decedeaza sotia lui inainte, tatal dvs o mosteneste, cota de mostenire difera functie de clasele de mostenitori cu care tatal vine in concurs
Succesiune
AriaAlexandra
Prietenului meu i-a murit tatal pe 20 noiembrie anul trecut. Nu a lasat niciun testament si nici nu a apucat sa treaca casa pe numele lui. Ca mostenitori este ... (vezi toată discuția)