avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1190 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune

unde trebuie sa ma adresez ,acte necesare pentru introducerea actiuni de succesiune in vederea intabulari unei mosteniri? multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters250994 , utilizator 23:54, 28 Octombrie 2012
Vreti sa dezbateti succesiunea ca ma apoi sa va inscrieti dreptul de proprietate asupra imobilului in cartea funciara?
Cine v a decedat? Mai sunt si alti mostenitori?
da.parintiisi mai am o sora
Va adresati notarului de pe raza judecatoriei unde ultimul defunct a avut domiciliu. Succesiunile se vor dezbate succesiv, eliberandu se un singur certificat de mostenitor . Mostenitori veti fi dvs si sora dupa ambii parinti in cote parti egale. Dupa eliberarea certificatului de mostenitor daca imobilul nu are cadastru si intabulare este obligatia dvsva mostenitorilor sa faceti acest lucru si sa schimbati rolul fiscal , apoi daca doriti puteti vinde imobilul si sa impartiti pretul sau sa faceti un partaj unul sin mostenitori ramanand cu imobilul si celalalt primeste o sulta, sau poate unul din mostenitori dvs sau sora sa renunte la mostenire daca mai este in termenul de optiune succesorala si nu are nicio pretentie la mosteniri, insa va renunta la tot .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intabulare someru someru As dori sa stiu daca pe baza unui act de vanzare -cumparare pt. o casa la tara(plus terenul aferent) aflat in posesia unui singur parinte(celalalt fiind ... (vezi toată discuția)
Donație între frați sau partaj? donația este de mai multe feluri? II_Maria II_Maria Aș dori să fac succesiune și partaj după ultimul părinte decedat .în același document, pentru a scăpa cel puțin de plata intabulării după ... (vezi toată discuția)
Suntem doi frați și deținem un teren extravilan, cu titlul ... Alexandru9876 Alexandru9876 Suntem doi frați și deținem un teren extravilan, cu titlul de proprietate pe numele bunicului. Nu mai exista alți moștenitori în afara de noi doi, ... (vezi toată discuția)