avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1262 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Intabulare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Intabulare

As dori sa stiu daca pe baza unui act de vanzare -cumparare pt. o casa la tara(plus terenul aferent) aflat in posesia unui singur parinte(celalalt fiind decedat) se poate intabula direct pe toti copii, fara a se intabula pe parinte si abia apoi pe copii?Este necesara intabularea si pe cine sa fie facuta pt. succesiune?
Cel mai recent răspuns: d_doinita , utilizator 12:24, 10 Mai 2013
Intabularea se face pe numele proprietarilor din actul de vanzare cumparare. In situatia in care unul din parinti este decedat aveti doua variante :
- fie intabulati pe ambii parinti unul in viata celalalt defunct si ulterior faceti dezbaterea succesiunii si dupa ce obtineti certificatul de mostenitor il inscrieti in Cartea Funciara
- fie intai dezbateti succesiunea si apoi faceti intabularea direct pe parintele in viata si copii.
In nici unul din cazuri intabularea nu o puteti face doar pe copii.
Dezabteti succesiunea dupa parintele decedat si apoi faceti cadastru si intabulare.
Saptamana viitoare este gata dosarul pentru intabulare, urmand a se trimite la cadastru(asa ne-a comunicat persoana care se ocupa de acte).Daca se face intabularea doar pe parintele ramas in viata, acest lucru poate afecta drepturile copiilor la o viitoare succesiune?
Sau nu poate intabula numai pe el?Daca ne afecteaza pe noi, copii la succesiune,mai putem opri continuarea intabularii?
Intabularea se face pe numele parintelui in viata dar si a celui decedat specificandu-se ca este decedat. Acest fapt nu afecteaza nicicum dezbaterea succesiunii ce o puteti incepe cand doriti. Dupa ce obtineti Certificatul de Mostenitor trebuie sa il inscrieti la rol la Primaria unde se afla imobilul. Apoi cu certificat fiscal pe numele mostenitorilor si Certificatul de Mostenitor mergeti la Cartea Funciara si intabulati pe numele mostenitorilor ceea ce a apartinut defunctului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune anghelinaioan anghelinaioan unde trebuie sa ma adresez ,acte necesare pentru introducerea actiuni de succesiune in vederea intabulari unei mosteniri? multumesc (vezi toată discuția)
Intabulare signyournamec signyournamec Buna ziua, e vorba despre o casa al carei proprietar a decedat. Sotia acestuia, cat timp a mai fost in viata, si-a vandut partea nepotilor. Acum decedata si ... (vezi toată discuția)
Intabulare flaviatoma flaviatoma Este adevarat ca pentru succesiune nu este neaparat ca apartamentul sa fie intabulat? Tatal meu a decedat si apartamentul nu este intabulat. Cum trebuie sa ... (vezi toată discuția)