avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2019 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... intabulare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

intabulare

Buna ziua, e vorba despre o casa al carei proprietar a decedat. Sotia acestuia, cat timp a mai fost in viata, si-a vandut partea nepotilor. Acum decedata si ea, trebuie intabilata casa. In succesiune sunt 3 mostenitori (2 copii + 1 nepoata) si cumparatorii (ceilalti nepoti).
1. E normal sa se faca intabularea pe decedat ptr ca acesta a edificat casa?
2. Daca nu, se face direct pe mostenitori? Si doar pe mostenitori? Cumparatorii unde apar?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 08:48, 6 Martie 2017
1. Da, este normal. Cat timp nu s-a dezbatut succesiunea si implicit nu s-a transmis proprietatea, din punct de vedere legal proprietar ramane defunctul.
2. Nu se face nimic "direct". Trebuie sa existe un act oficial (de la notar sau instanta) ori certificat de msotenitor, ori contract de vanzare cumparare.
In extrasul de carte funciara sunt trecuti mostenitorii conform sunccesiunii si cumparatorii. In cazul asta, cum e normal sa se faca acum, in 2017, intabularea?
Pentru lamurirea situatiei trebuie sa fie cunoscut exact un extras de carte funciara persoanele care sunt intabulate si cota fiecaruia, apoi perfectate actele pentru cuccesiunea dupa defuncta.
Pai daca aveti extras de carte funciara, inseamna ca s-a facut intabularea pe numele persoanelor din extras. Cititi, ca sunt mentionate si cotele lor si actele care au stat la baza intabularii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune Marcel2017 Marcel2017 1. Maine suntem programati la notar pentru succesiune dupa mama mea decedata in luna aprilie iar suma ce trebuie platita la notar este de 2600 lei. Ce ... (vezi toată discuția)
Intabulare someru someru As dori sa stiu daca pe baza unui act de vanzare -cumparare pt. o casa la tara(plus terenul aferent) aflat in posesia unui singur parinte(celalalt fiind ... (vezi toată discuția)
Succesiune stedanlory stedanlory Buna! Va rog frumos spuneti-mi si mie daca parintii sunt decedati amandoi si copiii vor sa vanda casa fara a mai face acte pe ei se poate? Spuneti cum pot sa ... (vezi toată discuția)