1. Maine suntem programati la notar pentru succesiune dupa mama mea decedata in luna aprilie iar suma ce trebuie platita la notar este de 2600 lei. Ce reprezinta aceasta suma si cine o achita?
2. De la moartea mamei mele, tatal meu este ingrijit, la domiciliul sau, de una dintre nepoate. Ce poate sa-i lase mostenire si care este forma cea mai sigura (ce nu poate fi atacata): contractul sau testamentul?
Buna seara,
1. Taxa de succesiune care este formata din taxele catre stat si, probabil, onorariul notarului.
Se plateste de mostenitori fiecare platind o cota din suma egala cu cota de msotenire.
2. tatal poate, dupa dezbaterea succesiunii sa vanda toate bunurile cui vrea si atunci actul este aproape inatacabil (sa ia o adeverinta de la INML ca este sanatos mental) sau poate sa lase prin testament o parte din bunuri numita cotitate disponibila. va va explica maine notarul ce si cum si cat daca-l intrebati.
raluk0207
Utilizator 2din 2 utilizatori consideră acest răspuns util
1. Reprezintă:
-onorariul procedurii succesorale (care se calculează în funcție de valoarea bunurilor din masa succesorala) + tva, --onorariul autentificării actului de lichidare a regimului matrimonial + tva, -onorariul autentificării declarațiilor de acceptare/renunțare la moștenire+ tva, -onorariul legalizarii copiilor după actele de stare civilă și de proprietate + tva,
- daca ati prezentat și documentația cadastrala, reprezintă costul extrasului de carte funciară pentru informare si al intabularii
- verificările la Registrele Naționale Notariale+ tva.
2. Un contract de întreținere
Va multumesc. Referitor la intrebarea 1, am inteles corect: suma solicitata (2600 lei) se imparte in mod egal la nr. mostenitorilor?
Referitor la intrebarea 2: maine, la finalizarea procedurii succesorale, ar putea fi incheiat acel contract de intretinere?
1. Sumă se împarte între moștenitori, proporțional cu cota ce revine fiecăruia.
2. Nu, pentru că trebuie intabulat certificatul de mostenitor, ceea ce dureaza cam 2 saptamani.
Trebuie să depuneti la Primărie copie după certificatul de mostenitor si sa obțineți un nou certificat de atestare fiscală pe numele moștenitorilor.
Buna seara. In urma succesiunii, fiecaruia dintre noi (4 mostenitori legali), ne-a fost atribuita cota de 1/4 din cota parintelui decedat, respectiv dintr-o casa. Cum va fi intretinuta acea casa (tatal nostru impreuna cu una dintre nepoate, care il ingrijeste, locuiesc acolo)?Ce inseamna de fapt ca detinem 1/4 din jumatate de casa?
Succesiune
coryna_urziceanu
Buna ziua,
In urma decesului tatalui raman mostenire : o casa, o masina si un apartament.Mostenitorii sunt 2 frati.Intelegerea dintre frati ar fi: masina ... (vezi toată discuția)