avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 385 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... deschiderea succesiunii?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

deschiderea succesiunii?

am urmatorul caz:bunica decedata acum 2,5 ani,are o proprietate pe numele ei,sotul bunicii decedat acum cateva zile,cei proprietar in cf este bunica,cei 2 au facut un testament in care lasa bunica bunicului toata averea,cei 2 au 2 fiice ,amandoua vor sa deschida succesiunea,una dintre fiice vrea simbolic aproximativ 20% din proprietate,sa se faca dezmembrare si apoi sa o vanda inapoi surorii ei cu o anumita suma,se poate asa ceva si se mai plateste vreo suma sau vreo taxa de 3% din valoarea casei?sau impozit?:O
Cel mai recent răspuns: Maria_79 , utilizator 17:41, 6 Septembrie 2010
dar nu vad de ce se mai complica cu dezmembrarea cand poate de la bun inceput sa pretinda si sa obtina suma de bani, in schimbul renuntarii la partea ei in favoarea surorii sale.. si taxa la notariat este de 1% dupa ce au trecut 2 ani de la decesul bunicii
se complica cu dezmembrarea deoarece asa vrea ea simbolic,trebuie sa fie chemat un expert deoarece ea vrea o anumita bucata din gradina casei?deci valoarea casei este aprox 60000 ron deci se plateste numai 600 ron ?la notar sau unde se plateste si aprox cat timp dureaza aceasta dezbatere a succesiunii,deoarece una dintre fiice este plecata in strainatate?
Nu am inteles foarte bine: una din surori vrea sau nu o anumita parte din imobil? In mesaj scria ca vrea sa o revanda. In primul rand trebuie dezbatuta succesiunea dupa ambii bunici. Veti plati 1% impozit pe valoarea bunurilor lasate mostenire dupa bunica deoarece au trecut mai mult de 2 ani de cand a decedat. Valoarea casei si terenului este stabilita printr-o expertiza . Veti plati 1% din acea valoare. Impozitul se plateste la notar. Una din fiice poate trimite procura prin care imputerniceste pe cineva sa dezbata succesiunea in locul ei.
Eu as merge pe varianta partaj, in care fiecare isi ia bucatica din imobil de care are nevoie, iar daca partea uneia este mai mica (sau zero) cealalta parte va plati sulta pentru restabili un echilibru. Succesiunea nu dureaza mult, dar daca vreti si partaj sau dezmembrare trebuie sa faceti schite cadastrale care dureaza.
trebuie facuta succesiunea si apoi fiecare poate vinde cui vrea si cat vrea.
facandu-se succesiunea inseamna ca cele 2 fiice au 50-50% doar ca pe una dintre fiice o intereseaza doar 20 %si asta nu din casa ci din gradina,deoarece gradina este f mare,daca se face succesiunea este nevoie de o expertiza si schite cadastrale?

Alte discuții în legătură

Care este diferența dintre partajarea unui imobil și apartamentarea ... Psheep Psheep Care este diferența dintre partajarea unui imobil și apartamentarea acestuia? În urma decesului mamei mele, care era proprietara imobilului despre care ... (vezi toată discuția)
Ajutor, sunt disperata! Anomiskaracuda Anomiskaracuda Cum se poate imparti un teren de 260 metri patrati plus casa in doua? Cadastristul ne-a facut schita de dezmembrare , dar primaria nu ne-a dat certificatul de ... (vezi toată discuția)
Succesiune intre nepot si unchi master333 master333 Buna ziua !!! Tatal meu a decedat acum o luna iar eu am ramas unicul mostenitor deoarece nu a fost casatorit si nici nu am alti frati. In urma lui mi-a ramas ... (vezi toată discuția)