avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 968 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Revocare donatie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Revocare donatie

Se poate revoca o donatie a unui teren facuta la un cabinet notarial?
Au murit bunicii si partea care-i revenea mamei ( succesiunea nu s-a facut nici acum dupa 12 ani de la moartea lor ) din teren i-a cedat-o fratelui care avea nevoie de bani pentru un tratament.Fratele a murit acum cinci ani fara a mai apuca sa vanda terenul ,iar mostenitorii fratelui (nepotii) au anuntat-o pe mama ca doresc sa vanda ei si ca ea nu mai are dreptul la teren.Deoarece mama a cedat drepturile ei doar spre beneficiul fratelui doreste ca sa revoce acest act si cum se poate face aceasta,deoarece nu are nici o copie dupa document iar mostenitorii nu doresc sa il dea.
Multumesc pentru raspuns.

Alte discuții în legătură

Donatii abuzive stan...[cont sters la cererea utilizatorului] stan...[cont sters la cererea utilizatorului] buna seara.am si eu o problema .bunica mea a facut acte de donatie pe doua loturi de teren in urm fel/unul la donat fratelui meu cu acordul mamei mele care ... (vezi toată discuția)
Mostenitori si cotele ce le revin Marius275768 Marius275768 A murit mama, apoi a murit fratele si apoi a murit tata si eu am ramas singura. Fratele meu nu a fost casatorit dar are 2 copii legitimi. Dupa moartea mamei si ... (vezi toată discuția)
Succesiune. drepturile sotului supravietuitor mihaela70 mihaela70 buna seara .as dorii sa-mi spuneti daca fratele a decedat si nu are copii , sotia lui poate sa deschida o succesiune dupa bunica fratelui , are vocatie ... (vezi toată discuția)