avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 989 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Mandat administrator SRL
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Mandat administrator SRL

Buna ziua,
Suntem o firma cu 4 asociati, unul din cei 4 asociati este si administrator.
In Actul Constitutiv, la punctul Conducerea si Administrarea societatii, se specifica ca functionam conform Legii 31/1990 modificata.
La acest capitol se face si numirea administratorului.
Nu apare nicaieri in Actul Constitutiv, implicit si in acest capitol, durata mandatului administratorului.
Daca nu apare durata mandatului administratorului, inseamna ca mandatul acestuia nu expira dupa un numar de ani? Mandatul ii espira numai in momentul cand AGA decide?

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters259670 , utilizator 12:45, 29 Octombrie 2012
Buna ziua,

mandatul administratorului nu poate sa depaseasca 4 ani, conform legii. Prin urmare, dupa trecerea acestui termen trebuie numit administratorul de catre AGA, ocazie cu care il putetimentine sau inlatura. Durata noului mandat nu poate fi mai mare de 4 ani DAR poate fi mai mica.

Avocat Constantin Boncu
Da. Mandatul e pe termen nelimitat in afara cazului in care asociatii decid altceva.
Corect ce spune utilizatorul @george_neagu, pe la SA-uri mai sunt restrictii cu 4 ani...la SRL-uri se accepta durata nelimitata !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Durata mandat administrator srl gabrielab2017 gabrielab2017 Buna ziua, Daca in actul constitutiv din 2012 scrie ca durata mandatului administratorului unui srl este nelimitata, care este opinia ONRC Bucuresti? ... (vezi toată discuția)
Administrator Booksy Booksy Sotul meu este angajat la o firma cu contract de munca in functia de director general si apare si in actul constitutiv ca administrator. El vrea sa plece din ... (vezi toată discuția)
Retragere administrator s.r.l. Emil P Emil P Buna seara! Va rog sa ma ajutati in urmatoarea speta: un co-administrator, care este si co-asociat intr-un s.r.l., doreste sa renunte la functia ... (vezi toată discuția)