avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1555 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... gaj credit auto
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

gaj credit auto

Am luat un credit auto in valoare de 26000 lei in anul 2006 si pana acum am platit rate, comisioane si dobanzi asa cum le-au cerut ei fara sa comentez la frecventele modificari intervenite unilateral din partea bancii si in favoarea ei. La incheierea contractului de credit am fost obligata sa inchei si o asigurare Casco care ar fi trebuit sa fie incheiata pe toata durata contractului si anume 10 ani. Cei de la banca au facut asigurarea Casco doar pe 8 ani. Imi pot ei cere sa reinnoiesc aceasta asigurare atat timp cat nu eu am optat pentru o durata mai mica ci ei? Ma pot obliga sa inchei inca o asigurare?
Si problema pricipala: La incheierea contractului sustin ei ca era prevazut si un gaj asupra autoturismului care insa ar fi fost doar pe o perioada de 5 ani deci jumatate din durata contractului. Cei cinci ani au ttrecut si banca ma someaza ca am obligatia sa reinnoiesc acest gaj si sa platesc contravaloarea reinnoirii. Nu mi se pare normal sa apara asemea costuri pe parcursul derularii unui contract atat timp cat nu mi-am incalcat in nici un moment obligatiile asumate la semnare. Este corect cum procedeaza aceasta banca? Pot refuza sa platesc aceasta reinnoire a gajului?
Cel mai recent răspuns: Greenyvy , utilizator 13:22, 29 Octombrie 2012
Doamna,

Daca ati fi cititi cu atentie contractul de credit, ati fi vazut ca toate aceste obligatii ale dvs sunt prevazute in contract.

polita CASCO va ajuta pe dvs in primul rand, daca vi se fura, sau este distrusa masina, nu platiti creditul degeaba. Banca va poate obliga sa faceti asigurarea declarand scadenta anticipata a creditului, daca nu incheiati pilita CASCO.

In ceea ce priveste gajul, inscrierea la AEGRM se face doar pe termen de 5 ani, dupa se reiinoieste . Nu costa decat 60 lei, si fiind o obligatie in legatura cu garantarea creditului, este evident ca va incumba dumneavoastra.

Si daca refuz sa mai platesc? Cand ne taxeaza si maresc dobanzile uita de contracte le scot la lumina doar daca gresim noi imprumutatii... As prefera sa nu mai platesc nimik in plus. Pana la urma am achitat la zi aproapte 7 ani. Ma deranjeaza sa primesc telefoane prin care mi se solicita bani fara o justificare serioasa. Atatea credite date in fals cu buna stiinta de inspectorii lor, si aici stiu ce vorbesc, credite care s-au evaporat pur si simplu nu au mai avut nevoie de gajuri suplimentare.
Multumesc pentru raspuns desi nu ma face sa ma simt mai bine.


Daca acest gaj era atat de important pentru ei ar fi trebuit sa ma instiinteze in scris si cu ceva timp inainte de a expira cei 5 ani nu la 6 ani si 8 luni nu credeti? Si sa nu ma streseze prin telefon. Nici macar nu am obligatia sa raspuns la telefon, sau o am si pa asta pe undeva prin acel contract?
Ultima modificare: Luni, 29 Octombrie 2012
Greenyvy, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sunt sanse sa fiu despagubit ? gixone gixone Buna ziua. Am contactat un credit auto in 2008, fiind obligat sa inchei o polita casco cesionata in favoarea Bancii la o firma de asigurare agreata de banca. ... (vezi toată discuția)
Restituire credit andy2000 andy2000 Am luat un credit in 2009(pe societate) ptr.achizitie utilaje pentru care s-a constituit o garantie. In cazul in care restitui acest credit anticipat, nu este ... (vezi toată discuția)
Asigurare casco- contract credit auto loredana24 loredana24 Buna seara. Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea problema! In 2009 am cumparat un auto nou in rate prin banca, iar conform contractului am incheiat o polita ... (vezi toată discuția)