Am cumparat un imobil prin licitatie organizata de finante in baza unui titlu executoriu. Debitoarea a contestat titlul executoriu, si cererea a fost admisa, dar nu a solicitat suspendarea executarii. Licitatia a avut loc inaitea ca instanta sa admita contestatia. imobilul pe care l-am cumarat nu avea carte funciara eu l-am inscris in catea funciara imediat dupa cumarare. Dupa doi ani creditoarea solicita intoarcerea executari si solicita restituirea imobilului. Ce pot face?
Daca dvs ati cumparat imobilul,dupa 2 ani de zile este prescris dreptul de a mai interveni
Creditoarea solicita intoarcearea executari si restituirea imobilului catre debitor?
Nu o luati in seama pe dna inocenta. Rareori are habar despre ce vorbeste. Daca s-a admis contestatia si s-a desfiintat titlul executoruiu, implicit s-a desfiintat si actul de adjudecare, asadar dvs nu mai sunteti proprietar. Aveti o actiune in evictiune impotriva creditorului si puteti sa cereti dobanda legala la suma platitia cu titlu de pret de adjudecare.
Trebuie ca debitorul sa ceara intoarcerea executarii silite, ca sa ii fie restituit imobilul.
teoretic ma gandesc ca si o actiune in revendicare ar fi posibila avand in vedere ca dvs numai aveti titlu de proprietate.
dar in momentul in care eu am optinut imobilul titlul executoriu nu era anulat. Consider ca sunt un cumparator de buna credinta, mai mult inainte sa deschida debitorul actiunea prin care solicita intoarcerea executarii eu am intabulat dreptul de propietate.
Domnule, procesul-verbal de adjudecare, titlul dvs de proprietate este si un act de executare. Fiind anulate actele de executare a fost anulat si acesta. Nu mai aveti un titlu de proprietate. Nu conteaza cat de repede v-ati miscat ca sa va intabulati dvs., probabil era pe rol contestatia la executare in momentul in care ati adjudecat. Deci ati adjudecat cu acest risc.