avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 458 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... ore suplimentare- weekend
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

ore suplimentare- weekend

buna ziua
orele lucrate sambata si duminica de catre personalul MAI care isi desfasoara activitatea in ture 12/24 - 12/48 pot fi platite suplimentar?
am aflat ca mai multe instante au emis decizii favorabile in acest sens(plata suplimentara a orelor lucrate in weekend retroactiv) dar colegii lucreaza program normal - 8/16
multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:53, 3 Noiembrie 2012
Orele lucrate in timpul repausului saptamanal nu sunt ore suplimentare.
In acest caz, angajatorul trebuie sa acorde repausul saptamanal in alte 2 zile stabilite prin contractul colectiv de munca aplicabil sau prin regulamentul intern si un spor la salariu stabilit prin contractul colectiv de munca sau, dupa caz, prin contractul individual de munca.

cred ca dany c. se refera la faptul ca in turele de 12/24 12/48 nu exista zile libere si sambetele si duminicile lucrate sunt considerate ture "normale" de lucru...acele sambete si duminici se platesc ca zi obisnuita de munca...este normal sau pot fi platite ca zile de week end dublu sau suplimentar? Plus faptul ca nr de ore lucrate este de minim 168 (rar) si maxim de 192 (mai des) si platite sunt doar 170...cu cele 22 de ore cum ramane? munca voluntara?
Daca sunt ture normale de lucru, orele efectuate peste norma lunara sunt considerate munca suplimentara si trebuie compensate cu timp liber corespunzator in urmatoarele 60 zile calendaristice de la efectuarea lor sau cu spor la salariu de minim 75% din salariul de baza.
Si in acest caz trebuie respectat si acordat repausul saptamanal.
multumesc dar nu se respecta acest lucru la locul meu de munca...la ture de 12/24 12/48 nu am avut liber niciodata si nici ore platite suplimentar
In acest caz nu aveti alta solutie decat sa sesizati acest aspect ITM-ului...

Alte discuții în legătură

Zile libere andreeastef andreeastef BUNA ZIUA, LA CATE ZILE LIBERE AI DREPTUL LUNAR DACA LUCREZI 8 ORE PE ZI SI DOUA SAMBETE SI DUMINICI PE LUNA PROGRAM DE 12 ORE? VA MULTUMESC (vezi toată discuția)
Ore suplimentare lumifatu lumifatu Lucrez intr-o saptamana de la ora 8.00 la ora 14.00 de luni pana joi iar vineri lucrez de la ora 8.00 la ora 20.30. dupa calculul meu de luni pana joi se fac ... (vezi toată discuția)
Nelamurire munca in week-end 77gabi 77gabi Lucrez intr-un spital de boli pulmonare.Graficul de lucru este 8 ore pe zi cu sambete duminici platite normal si compensate cu timp liber in cursul ... (vezi toată discuția)