buna ziua
orele lucrate sambata si duminica de catre personalul MAI care isi desfasoara activitatea in ture 12/24 - 12/48 pot fi platite suplimentar?
am aflat ca mai multe instante au emis decizii favorabile in acest sens(plata suplimentara a orelor lucrate in weekend retroactiv) dar colegii lucreaza program normal - 8/16
multumesc
@ batranuslab
Cum puteti sustine ca nu ati avut liber ? .. la un program de 12/24 inseamna 12 ore lucrate si 24 de ore liber ...
@ dany.c
Fiind din sectorul public, orele suplimentare nu se platesc .. Legea nr.283/2011 prevede:
Art. 7
(1) In anul 2012, munca suplimentara efectuata peste durata normala a timpului de lucru de catre personalul din sectorul bugetar incadrat in functii de executie sau de conducere, precum si munca prestata in zilele de repaus saptamanal, de sarbatori legale si in celelalte zile in care, in conformitate cu reglementarile in vigoare, nu se lucreaza, in cadrul schimbului normal de lucru, se vor compensa numai cu timp liber corespunzator.
....
multumesc...inseamna ca la 8 ore 16 inseamna liber , nu?...si nu lucrez in sect public ci privat...productie chiar, nu servicii...nu pretind sa am libere nelegale ci doar sa fiu platit conform pontajului cu toate orele efectiv lucrate...adica daca am 192 ore lucrate sa fiu platit 192 ...16 ture de 12 ore pe luna inseamna 192 ore...este programul normal de lucru dar orele in plus lucrate nu sunt platite si nici compensate in vreun fel...si sunt de acord sa fiu platit si 168 ore in lunile cu 14 ture(minim)
Daca lucrati 192 ore , atunci inseamna ca aveti ore suplimentare lucrate care se se compensează prin ore libere plătite în următoarele 60 de zile după efectuarea acesteia.
În cazul în care compensarea prin ore libere plătite nu este posibilă în termenul de 60 de zile, în luna următoare, munca suplimentară va fi plătită salariatului prin adăugarea unui spor la salariu corespunzător duratei acesteia.
Sporul pentru muncă suplimentară se stabileşte prin negociere, în cadrul contractului colectiv de muncă sau, după caz, al contractului individual de muncă, şi nu poate fi mai mic de 75% din salariul de bază.
Ore suplimentare
lumifatu
Lucrez intr-o saptamana de la ora 8.00 la ora 14.00 de luni pana joi iar vineri lucrez de la ora 8.00 la ora 20.30. dupa calculul meu de luni pana joi se fac ... (vezi toată discuția)