avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 842 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general leasing
Discuție deschisă în Contabilitate în general

leasing

Pentru cumpararea unui autoturism in leasing , care ar fi avantajele mele (ca si persoana juridica)? Ma refer la deducerile pe care le pot face, astfel ca avantajele sa fie "adevarate", comparativ cu achizitionarea autoturismului pe cont propriu.
Cel mai recent răspuns: color , utilizator 22:27, 24 Aprilie 2005
AVANTAJE SINT SI MULTE:1 DEDUCI CCA 70% DIN VALOAREA MASINII PE PERIOADA LEASINGULUI(DE REGULA TREI ANI) SI RESTUL IN URMATORII 2 ANI. EX AUTO COSTA 200MIL
AMORTIZARE LEGALA IN 5 ANI 200.000.000/60LUNI=3.333.333LEI/LUNA -OK
RATA LEASING=SA ZICEM 5MIL/LUNA PLATESTI IMPOZIT PE DIF 5.000.000-3.333.333=1.666.666*16%=266.667LEI/LUNA
EU ZIC CA E BINE PLATESC 5MIL LA MASINA SI IMPOZIT 270MII

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa - cheltuieli deductibile si achizitionare mijloace fixe. madriann madriann Am citit destule topicuri pe aceasta tema, multe informatii imprastiate pe diverse posturi, mai mult m-am zapacit decat clarificat. As incerca sa formulez ... (vezi toată discuția)
Chelt. deductibile expro expro sunt deductibile chelt cu amortizarea sau cu cu asigurarea ptr. un autoturism Opel achizitionat de o pers. juridica? autoturismul e achizitionat in ... (vezi toată discuția)
Este deductibil tva-ul din facturile de leasing pt achizitia unui autoturism? Serban Tanase Serban Tanase din codul fiscal am inteles ca nu este deductibil tva-ul din achizitia de autoturisme deci nici din facturile de leasing pentru acest tip de achizitie este ... (vezi toată discuția)