avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 761 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... AM NEVOIE URGENTA DE CATEVA SFATURI VA ROG AJUTATI-MA
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

AM NEVOIE URGENTA DE CATEVA SFATURI VA ROG AJUTATI-MA

O sa va povestesc ce s-a intamplat....cam in luna august fratele meu lucra la o companie.Intr-o seara la sunat pe sotul meu adik cumnatul lui si i-a spus sa se duca sa ii duca ceva de mancare.Sotul meu s-a dus si nu stiu ce s-a intamplat acolo si ce a fost in capul lui deoarece fratele meu i-a spus sa intre intr-o camera sa i-a niste laptopuri camera care era deschisa nu stiu daca o deschisese fratele meu pana sa ajunga sotul sau nu....cert e ca influentat nu spun de fratele meu ca sotul nu e minor logic era influentat de faptul ca aveam nevoie de bani pt a ma opera eu operatia costa 6000 euro la ambele picioare si nu stiam de unde o sa luam atatia bani fratemiu la mai ametit si el ( pt ca fratemiu mai furase de multe ori)si avea darul de a influenta oamneii sa o faca si ei ...in fine asta nu e o scz ca a intrat si a luat laptopurile de acolo.....in final au fost vazuti pe camera sotul meu a fost filmat decat o data pt ca numai o sg data a intrat inauntru dar fratele a fost vazut de vreo 6 ori....fratele meu a vandut pe urma laptopurile pacalindu-l pe sotul meu ca o sa fie bine o sa plece in italia sa maunceasca pe mai multi bani etc al meu mai naiv de la tara frtaemiu mai "smecheras"cum se crede el...in fine fratele a fugit cu banii in italia singur si al meu a ramas si acuzat si fara nici un ban...acum dosarul a ajuns la tribunal dovezi avand niste poze cu ei in camera respectiva si cele doua declaratii de la dosar....acum sunt acuzati de furt calificat pe timp de noapte....fratemiu desi ca a cheltuit singur banii prin italia nu vrea sa i-a fapta asupra lui tinand cont ca el din cate stiu nu mai are nici o scapare deoarece e recidivist a fost acuzat tot pt furt.INTREBAREA MEA E : CE SANSE ARE SOTUL MEU SA SCAPE DOAR CU O AMENDA SAU CU O PEDEAPSA CU SUSPENDARE TINAND CONT CA NU A MAI AVUT NICIODATA PROBLEME CU JUSTITIA SI IN DECLARATIILE DATE SCRIE CLAR CA EL NU S-A FOLOSIT DE NIMIK IN URMA BUNURILOR SUSTRASE.A RECUNOSCUT CA A INTRAT SI A LUAT 4 LAPTOPURI....SAPTAMANA CE VINE VREA SA MEARGA LA FIRMA RESPECTIVA SA LE ACHITE LAPTOPURILE PE CARE LE-A LUAT EL DESI LE-A ADUS ACASA SI LE-A VANDUT TOT FRATEMIU SI TOT EL S-A FOLOSIT DE BANI.ARE VREO SANA SA SCAPE DE INCHISOARE?VA ROG AJUTATI-MA CU UN RASPUNS...VA MULTUMESC
Cel mai recent răspuns: andymaurul , utilizator 20:56, 29 Ianuarie 2009
Este posibila o suspendare in cazul acesta, pentru ca acum ea nu mai este exclusa la nici un tip de infractiune - DAR depinde foarte mult de circumstantele agravante ( de exemplu, daca se dovedeste ca usa nu era de fapt "deschisa" si a fost fortata) si valoarea prejudiciului-trebuie vazut dosarul nu se pot trage prea multe concluzii altfel
Ultima modificare: Miercuri, 28 Ianuarie 2009
contsters87229171, utilizator
Acoperirea prejudiciului poate fi interpretata de instanta ca o cainta a faptuitorului, o dovada ca regreta cele savarsite, ceea ce l-ar ajuta in obtinerea unei condamnari cu suspendare.
Este totusi importanta pozitia parchetului in rechizitoriu cauzei. Daca in timpul cercetarii penale sau acum, in fata instantei, poate demonstra ca valorificarea a beneficiat doar celuilalt faptuitor, nu este vorba de furt (a se vedea definitia furtului in Codul penal, art. 208: "Luarea unui bun mobil ... in scopul de a si-l insusi pe nedrept ...")

Oricum, este dificil de propus solutii pe acest forum, fara a avea toate informatiile din dosarul cauzei. Aveti nevoie de un avocat bun la fata locului.
Ceea ce scriu nu vreau sa fie interpretat ca acuzatie... Sunt unele obs, intrebari – la raspunsul carora ar trebui sa va ganditi (daca nu angajati un avocat – ceea ce ar fi indicat) pt ca sotul dv sa scape cat mai usor...
Afirmati ca sotul a fost filmat intrand in camera o data... si a luat 4 aparate (a fost filmat; dar exista posibilitatea de a se feri de raza camerelor de filmat in momentul cand s-a prins despre existenta lor?). Fratele dv a fost filmat intrand de 6 ori – a luat... 24 de aparate?
Fratele dv era paznic la acea companie? Ar fi ceva mai rau...
Cat timp le-a luat politistilor sa ii identifice pe cei doi? Presupun ca destul, din moment ce fratele a vandut toate aparatele si a plecat din tzara... Prea mult, avand in vedere ca fratele a lucrat acolo si trebuie sa fi fost recunoscut destul de repede (chiar la prima vizionare).
Pt ca sotul s-a oferit sa plateasca cele 4 aparate furate de el e un semn de remuscare – dar se formuleaza o alta intrebare: de unde are, azi, banii respectivi (partea lui din... prada?!)? De unde i-a procurat in prezent ar fi putut sa ii procure si pt a aduna banii necesari operatiei dv...
Fratele dv e tot in Italia? Inteleg ca ar fi – si inteleg ca puteti lua legatura cu el... Atunci, sotul sa il "ofere la schimb” pe fratele dv – sa isi manifeste remuscarile ajuntand politistii sa il gaseasca pe celalalt si sa il aduca in fatza judecatorului... Un avocat ar fi "tras tare” spre cel absent – si sotul dv ar scapa mai usor... Doar cu amenda nu cred ca scapa... Va doresc, insa, o condamnare mininima, cu suspendare...
E ceva care "nu se leaga” in istorisirea dv – poate ca graba de a scrie v-a facut sa omiteti unele aspecte...
Mult succes si sanatate! Sper ca sotul e reprezentat de un avocat (macar de unul... din oficiu).

]RASPUNS PENTRU INTREBARILE DE MAI SUS

in primul rand multumesc tuturor care au fost amabili si au raspuns la subiect...nu am absolut nimik de ascuns mai concret poate din cauza grabei de a scrie nu m-am facut bine inteleasa...iata cum se prezinta lucrurile....intr-o seara sotul meu trece pe la fratele meu sa ii duca ceva de pachet...iata declaratia sotului meu de la politite : am intrat acolo la cererea cumnatului meu...el mi-a spus i-a vino cumnate sa ma ajuti la ceva...am vazut ca usa e deschisa si am intrat inauntru...cumnatu mi-a spus cumnate i-a laptopurile astea si le duci acasa...eu am crezut ca le-a cumparat nu aveam cum sa imi dau seama ca le lu-a de acolo si acum ma abat putin de la declaratie (sotul meu nu stia ca acolo se gasesc laptopuri deoarece compania era una de telefponie mobila dar nu depozit sau magazin era o centrala ) revin la declaratie....cumnatu mi-a dat o sacosa si apoi mi-a dat niste manusi si mi-a spus sa mi le pun.....atunci mi-am dat seama ca ceva nu e in regula dar totusi am facut-o...mentionez ca nuu m-am ales cu nimiik in urma bunuriulor sustrase si asa se incheie decalaratia.Acum continui povestea....sotul a venit cu laptopurile acasa ca asa i-a zis fratemiu si i-a zis ca vb dimineata cand vine el acasa deoarece fratele a ramas pe timp de noapte la serviciu.Odata ajuns acasa fratele a inceput cearta deoarece eu si parintii mei ne-am luat de el pt ca stiind ca fratemiu e recidivist sila ce il duce capul ne-am certat cu el si i-am spus sa le duca inapoi insa el nu a vrut ....a vb cu al meu ca vinde laptopurile si pleaca amundoi in italia...dupa ce a vandut laptopurile au fost chemati la politie deoarece se descoperise ce s-a intamplat pt ca ei montase camere cu cateva zile in urma in acea incapere probabil ca le mai disoparuse si au vrutsa vada cine intra si i-a....nu exista posibilitatea ca ei sa se fi ferit de camere deoarece ei nu stiau de existenta lor acolo si nu stiu sigur ce fel de camere erau daca erau camere s-au ceva pe senzori care face poze pt ca la dosar se afla doar poze filmare video nu au.In fine in casa au ramas 2 laptopuri pe care fratele meu le-a inapoiat apoi ( dupa ce a fost sunat sa se prezinte la politie ) firmei de paza la care lucra si care pazea obiectivul respectiv.A doua zi sotul meu la sunat sa meraga sa vada ce face sa dea banii la oameni inapoi pt ca toti banii erau la fratemiu deoarece el le vanduse...dar fratele meu era deja in italia plecase fara stirea sotului meu...dupa o saptamana s-a intors inapoi fara nici un ban sustinand ca i-a furat un baiat cu care plecase si o femeie pt ca el platise drumul pt 2 persoane pana acolo probabil persoane cu care s-a inteles sa plece si sa il lase pe al meu balta...in fine dupa o saptamana s-a intors acasa fara nici un ban....dupa aprox 5 luni dodarul a fost trimis la parchet...si au fost chemati saptamana trecuta in fata procurorului sa vda adaca isi mentin declaratiile si ei au spus ca da deoarece fratele meu nu a vrut sa isi i-a fapta supra lui desi el a cheltuit banii de unul. singur ...si-au pus avocat separat deoarece al meu a observat ca vrea sa il traga pe el la fund.....ceea ce fratele meu i-a si strigat in fata ca daca ma duc vi dupoa mine de parca al meu il pusese sa fure...in fine probabil a incercat sa se scoata si nebun dar nu i-a mers pt ca a venit acasa a facut scandal a spart pe aici prin casa cateva lucruri a dat in taicamiu si eu am chemat politia pt ca m-am speriat dar sunt sigura ca asta la invatat cineva sa o faca crezand ca scapa ca nebun....al meu i-a indesat 2 pumni pt ca el era la serviciu si eu dacz m-am speriat ca fratemiu dadea in tata si in mama l-am chemat acasa ...iar al meu satul de el...pt ca inafara faptului ca a fugit cu banii in italia si la bagat pe al meu in belele si nu s-a ales cu nimim ca macar daca facea jumi juma stia ce trage dar el a plecat cu aproape suta de milioane si i-a cheltuit singur ...inafara de asta dupa maxim 3 luni de la incident eu am aparut la povestiri adevarate acolo u8nde multumesc oamenilor cu suflet mare m-au ajutat sa strang o parte din banii necesari operatiei ...in timp ce ma operam la 2 saptamani de la strangerea banilor fratele meu a intrat in casa la parintii mei ca acolo locuim momentan cu totii deoarece eu vbolnava fiind nu puteam sa stau separat ca trebuia sa ma ingrijeasaca cineva si sotul mergea la serviciu....a intrat in casa profitand de lipsa mamei si agitatia cu operatia mea si eu fiin pe patul de operatie mi-a furat 1350 euro din banii ramasi pt cea de-a 2 operatie.......intr-un acces de furie a recunoscut presat la cap pt ca toti stiam ce om e si ca nu avea cine sa i-a banii din casa el a spus ca i-a jucat la cazinou dar eu cred ca i-a folosit sa scoata un cazier curat pt ai servi la angajarea intr-o companie de stat.Asta prea putin conteaza....nu trebuia sa ii i-0a ca erau bani pt operatie nu pt distractie....Acum raspund celor de mai sus la intrebarea de unde are sotul jmeu bani sa achite cele 4 laptopuri desi nu a luat bani de pe urma lor....de atunci au trecut 6 luni timp in care sotul meu a pus bani deoparte ...si una e sa strangi 2000 euro si alta e sa strangi 6000 chiar mai bine cu mana de lucru a doctorilor....Sotul meu e un om ft muncitor lucreaza in constructii e omul de incredere al patronului i-a spus si patronului ceeas ce a facut deoarece suntem prieteni de familie pt ca sotul are 4 ani de cand lucreaza la el si a fost sg care s-a tinut de treaba iar cand eii nu au lucrari el i-a lucrari particulare si la luat soi pe fratemiu cu el a munca dar lui nu i-a placut ca e grea munca ....esotul meu e un om care respecta si munceste ft mult iar cele 80 milioane care vrea sa le achite acum firmei respective i-a strans din lucrari particulare peste program timp de 3 luni ( atunci cu operatia nu avea timp sa stranga pt ca eu ori ma operamin 2 luni ori ramaneam fara picioare oricum mentionez si sunt constienta ca asta nu era motiv sa insuseasca niste bunuri care nu ii apartineau eu l-am intrabat ce a fost in capul lui cand a intrat acolo si daca a vazut ca i-a dat manusi de ce nu a iest si sa ii spuna lui fratemiu ca nu face asa ceva ....influentat poate ca s-a l;asat de el ca fratemiu are un papagal de il pacaleste si pe dracu si al meu e si mai de la tara un pic mai pampalau dar asta nu e o scuza pt el)in fine sustin ca este muncitor are recomandari bune e om de incredere si prt seful lui desi stie ce a facut pt ca el s-a dus si i-a spus ...nu a mai avut niciodata probleme cu justitia ...a recunoscut ca a luat 4 laptopuri si ca ii pare rau...este dispus sa plateasca cele 4 laptopuri desi nu s-a folosit de nici un ban in uram insusirii lor....problema e alta fratele meu la bagat pe el in camera la lasat acolo s a puna laptopurile in sacosa el a iesit si a intrat iar si a iesit de cateva ori ....dar fara sa i-a nimik deci camera la fotografiat doar intrand sai iesind sotul meu a fost fotografiat cu laptopurile in mana....firma respectiva au declarat un prejudiciu de 22000 euro suma pe care ei nu au sustraso de acolo pt ca fratele meu a fost filmat doar intrand si iesind cu mana goala iar sotul cu 4 laptopurii iar din vanzarea lor nu aveacum sa i-a 22000 eruo fiecare laptop valorand la vremea respectriva 2000 ron adik 20 milioane iar inmultind cu 4 buc sunt 80 mil iar pana la prejudiciu decalarat e mare diferenta....firma acuza ca dispare atat dar nu are dovezi decat pt 4 laptopuri.Este exclus si ca sotul meu a mai fost inainte acolo deoarece ei au camere de supravegheat in momentul in care intri in cladire si inauntru pana aproape in dreptul usii cu pricina si trebuia sa fie vazut pe el insa el o sg data a fost acolo.Scz daca am mai mancat o litera sau am adaugat dar graba de a scrie ..... va multumesc
Ultima modificare: Joi, 29 Ianuarie 2009
simona_one2004, utilizator
Un rol important in aceasta afacere,cu ghilimelele de rigoare, o are fratele dvs.,care daca se prezinta la ancheta,proces,poate da o declaratie in favoarea sotului. Nu sunt in masura sa sugerez ce anume sa declare. Asta daca vrea sa ajute. In alta ordine de idei,recuperarea prejudiciului este un factor care poate cintari la luarea deciziilor de catre instanta.Consultati si folositi un avocat in cauza. Nu uitati de necesitatea ajutorului fratelui. Ar putea fi foarte importanta. Inca nu este tirziu.

Alte discuții în legătură

Dreptul la succesiune marianacostantino marianacostantino buna ziua as dori o informare mai detaliata am o problema ff grava .sunt din bv si acum muncesc de 9ani in italia.mama a avut 2 copi din 2 casatori fratele si ... (vezi toată discuția)
Furt calificat opg opg Buna ziua. Mi s-au furat din casa sume mari de bani si aur , in timp. De banuit mereu se banuia unul din membrii familiei, un copil, si de aceea nu s-a facut ... (vezi toată discuția)
Act v-c ilegal facut de notar bobita27 bobita27 Buna ziua, As dori ca cineva sa ma poata ajuta cu niste informatii precise! Cazul este urmatorul: mama mea in varsta de 64 ani, paralizata, cu ... (vezi toată discuția)