As dori ca cineva sa ma poata ajuta cu niste informatii precise!
Cazul este urmatorul: mama mea in varsta de 64 ani, paralizata, cu epilepsie si cu alte boli, detine un apartament proprietate personala. In acest apartament a ramas si fratele meu care si-a adus si prietena acolo, eu plecand din oras prin casatorie. De 5 ani de cand mama mea a paralizat ea a stat si la mine (in aprtamentul sotului meu, unde a fost ingrijita de noi...), dar si in casa ei ... unde a fost ingrijita de fratele meu ..
Relatiile dintre mine si fratele meu sunt foarte tensionate!
Acum cateva zile fratele meu a facut un contract de vanzare cumparare cu uzufruct viager, si a obligat-o pe mama sa semneze acel act (prin acel act mama ii vindea lui apartamentul).
De fapt mama e nedeplasabila: actul a fost semnat de ea acasa la ea, deci notarul nu a fost de fata!!!!!!!!! (mi-a spus mama ca daca nu il semna o batea ...; de asemenea a semnat impotriva vointei ei , deoarece mama vrea sa imi dea jumatate mie si jumatate lui).
Am mers la mama : mama a recunoscut ca a fost obligata sa semneze
Am fost la notar: notarul a fost pacalit de fratele meu, si a facut acel act in numele prieteniei care ii leaga pe amandoi ..... ; fratele meu i-a spus ca el este unic mostenitor si ca vrea acesasta procedura sa nu se mai faca cheltuieli cu succesiunea !!!!!!!!!!
L-am filmat cu o camera ascunsa atata pe notar cat si pe mama !
Am inteles ca acum pot face plangere penala impotriva notarului ; impotriva fratelui meu nu o sa fac nimic deoarece are bani ....iar orasul in care locuieste este mic si ii cumpara pe toti, asta mi-a si spus!!!
Acum fratele meu, cand s-a vazut cu aprtamentul mi-a spus sa vin sa o iau pe mama la mine ca el se muta de acolo !
Acum intrebarea me este urmatoarea : CE POT FACE EU ACUM ????????
Va spun si ce as dori: sa o iau de acolo pe mama la mine definitiv , dar nu vreau sa ii las apartamentul lui , deoarece mama are nevoie de ingrijire speciala , iar eu nu am banii necesari pt. asta !!
Poate fratele meu se razgandeste, iar ca sa scape de mama va renunta la apartament !
Ideea e ca eu sau el poate demonstra oricand ca mama nu este perfect lucida, are momente cand se pierde , deci eu nu as vrea ca mama sa mai semneze ceva ...... de fapt nici nu stiu exact daca poate acum sau de fapt fratele meu fiind proprietar este cel care trebuie sa semneze un alt act!
Mama acum vrea sa vina la mine pt. ca sta in teroare acolo....
El desi a obligat-o sa semneze contractul , acum mi-a dat termen sa vin sa o iau la mine deoarece el nu mai vrea sa o tina !!!!
In sufletul meu e o lupta : daac o iau acum de acolo pe mama stiu ca va ramane cu apartamentul ..iar mama definitiv la noi!
Va rog cei care ma puteti ajuta cu un sfat sa o faceti!
Anularea contractului de vânzare - cumpărare, pt viciu de consimtământ: violenta.
Cel mai bun sfat este acela de a consulta un avocat.
sfatul meu este sa nu apelezi in prima faza la avocat sa iti mai manance si ala banii.fa o plangere notarului la uniunea notarilor din orasul respectiv sau la uniunea mare unde presedinte este pro. dobrican care are sediul in buftea,si explica amanuntit cazul(si cu acte doveditoare.inainte de asta stai de vorba cu notarul care a intocmit actul si spune-i intentia ta.o rezolvi sigur pe calea asta pt ca notarul stie acum in ce rahat s-a bagat(scuza-mi expresia dar asa e,eu m-am lovit de un caz nu chiar asemanator(am cumparat un ap care era ipotecat si notarul a scos extras de carte funciare liber de sarcini.apoi m-am trezit cu ap scos la licitatie.am facut exact ce ti-am spus tie mai sus si am rezolvat notarul ca sa scape de plangerea mea si tot tam-tamul mi-a dat banii pe apartament.nu te lasa.astept vesti daca vrei sa mai vb.camelya36@apropo.ro
Situatia in care te afli este intradevar complicata deoarece cea care trbuie sa faca demersuri pentru anularea contractului pentru viciu de consimtamint este mama ta. Chiar daca o vei lua pe mama ta la tine nu inseamna ca trebuie sa ramana definitiv deoarece uzufructul ii da dreptul sa locuiasca in casa pana la moarte si sa culeaga toate fructele ex:(sa inchirieze si sa incaseze chiria),iar fratele tau nu are voie sa-i ingradeasca dreptul la folosinta a imobilului, el devine proprietar de fapt dupa decesul mamei tale.
Daca mama ta este hotarata sa incapa actiunea de anulare a contractului pentru viciu de consimtamant,violenta,te sfatuiesc sa o iei la tine, sa faca analiza psihiatrica ,cu privire la discernamant, apoi sa consulti un avocat foarte bun. Cu privire la notar este greu de demonstrat ca acesta nu a fost de fata cand mama ta a semnat. Iti urez mult succes.
Este foarte usor sa demonstrez deoarece am filmat cu camera ascunsa atta discutia cu mama cat si discutia cu notarul (mai ear o doamna care are grija de mama si care a recunoscut de asemenea , dar are multe probleme si nu vrem sa o implicam )
Deci a recunoscut si mama si notarul CA NU A FOST DE FATA: mama nu se poate deplasa iar el a zis clar ca nu a fost in casa ei!
Mama nu poate afce nimic deoarece este foarte bolnava (paralizie, epilepsie, diabet, cardiopatie ischemica....) nu se poate deplasa... deci eua nu poate face nimic (...si cum v-am spus are momente cand se pierde .... ea dupa vreo 2 saptamani ...cand i s-a tot spus ca a semnat un act prin care ii da fratelui meu apartamentul .. a inteles de fapt ce a semnat ...)
Acum eu stiu ca trebuie sa fac presiuni asupra notarului ... ac acesta la randul lui sa faca presiuni asupra fratelui meu ...
De fapt amandoi au colaborat la act ...... deci se vor trage unul pe altul ... nu?