avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 927 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... INPUTERNICIRE VANZARE APARTAMENT
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

INPUTERNICIRE VANZARE APARTAMENT

Buna Serara !
Va rog sa ma ajutati intr-o chestiune.
As vrea sa fac o inputernicire (sau ceva asemanator) prin care sa deleg o ruda apropiata sa ma reprezinte in vanzarea unui apartament. Tinand cont ca voi fi plecat din tara o lunga perioada, va rog sa-mi spuneti cum este mai bine sa procedez, aceasta inputernicire pe ce perioada maxima o pot face? Sau daca aveti o alta idee....
Multumesc anticipat !
Cel mai recent răspuns: ContSters267915 , utilizator 19:39, 29 Octombrie 2012
Se poate face procura de vanzare la un birou notarial pe o perioada determinata (de ex. 5 ani) sau pana la indeplinirea mandatului. Codul Civil nu prevede o durata maxima pentru valabilitatea procurii, insa in cazul in care nu este mentionata durata de validitate, se prezuma ca este dat mandatul pentru 3 ani.
Sa va prezentati cu cartea de identitate a dvs si a mandatarului, actele de proprietate ale imobilului, extras de C.F.
Multumesc frumos.
O seara cat mai placuta !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reprezentarea persoanelor fizice de catre consilierul juridic! corinuta corinuta As dori sa afl in ce masura se poate reprezenta in instanta o persoana fizica de catre un cons. juridic, in conditiile in care acea persoana nu este ruda cu ... (vezi toată discuția)
Asociat plecat din tara hambra hambra Sunt asociat si administrator la o S.C., in cazul in care as pleca din tara pe o perioada mai mare (cca un an) pot imputernicii pe cineva sa ma reprezinte si ... (vezi toată discuția)
Iesire din tara cu copil mantzi mantzi Buna ziua, As dori sa stiu care este perioada maxima,cat timp este valabila procura notariala? Am o cunostinta care inca nu este divortata de sotul ... (vezi toată discuția)