avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 779 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... conflict de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

conflict de munca

nu am primit salar pt.2 luni si nici contract de munca !!! ce se poate face ?? dupa ce patronul ma dat afara dupa 10 luni . am fost sunat seara ca a doua zi nu mai lucrez >
Cel mai recent răspuns: piatraneamt04 , utilizator 19:12, 29 Octombrie 2012
In acest sens, puteti sesiza ITM-ul si /sau promova o actiune in instanta.

Art.16 (3) C.mun. : Angajatorul este obligat ca, anterior inceperii activitatii, sa inmaneze salariatului un exemplar din contractul individual de munca.
Art. 260 C.mun.
(1) Constituie contraventie si se sanctioneaza astfel urmatoarele fapte:
.........
p) incalcarea prevederilor art. 16 alin. (3), cu amenda de la 1.500 lei la 2.000 lei.

(2) Constatarea contraventiilor si aplicarea sanctiunilor se fac de catre inspectorii de munca.
.........

Art.166 C.mun.
(4) Intarzierea nejustificata a platii salariului sau neplata acestuia poate determina obligarea angajatorului la plata de daune-interese pentru repararea prejudiciului produs salariatului.
se poate soltiona numai cu ITM sau trebuie actionat in justitie pt a-mi recupera bani ce mi se cuvin ?? va multumesc !!
ITM-ul poate constata neplata salariului, dar nu-l poate obliga pe angajator sa va plateasca .. cunosc situatii in care in urma unui control al ITM-ului, salariatii au primit drepturile salariale restante.
multumesc !!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cim perioada determinata pesticid pesticid Buna seara, Am incheiat CIM pe trei luni ( vorba vine... deoarece inca nu l-am vazut, pe el, pe contract ) De cate ori are voie o societate , in mod ... (vezi toată discuția)
Mentiune pe cim ContSters31759 ContSters31759 Cat de grav este, in fata inspectorilor ITM, inexistenta mentiunii pe CIM ca s-a primit un exemplar? (vezi toată discuția)
contractul pe perioada lucrata simion daniel ion simion daniel ion daca nu am primit contractul de la Acterim pentru perioada lucrata cui ma adresez si ce e de facut ??? am trimis periodic mail dar nimic . mentionez ca am ... (vezi toată discuția)