avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 844 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Asociat unic al unui SRL -dator
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Asociat unic al unui SRL -dator

Buna seara,
incerc din rasputeri sa gasesc pe cineva care sa imi dea un raspuns la o simpla intrebare.

Cum pot recupera o datorie (suma de bani data cu acte) de la un asociat unic care nu detine decat fima??
Am vazut ca sunt procese castigate in care se castiga partile sociale si se scot la vanzare bunurile firmei. Este posibil? Trebuie vreo expertiza pentru evaluarea acestor parti sociale??

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Mircea SCALAT , Contabil 19:12, 5 Noiembrie 2012
Firma are bunuri, ati luat de la registru vreo copie de pe ultimele bilanturi sa vedeti miscarile, ca altfel puteti pune sechestru pe partile sociale ca practic tot nu valoreaza nimic....
Da, persoana respectiva este smechera si nu prea se trec banii prin contabilitate...cam totul se face pe sub mana...:( Dar firma are bunuri ce depasesc cu mult valoarea datorata. Deci as vrea sa fac cumva sa pot scoate acele bunuri la vanzare pentru a putea recupera creanta.dar nu stiu daca se poate . Am vazut ca sunt procese ce arata ca se poate..dar cum se face? Daca firma are capital minim de 1000 ron sa zicem dar bunurile ei valoreaza 500000ron cum se dau acele parti sociale? In ce baza? Exista vreo expertiza ce se poate face? Cine hotaraste cate parti sociale iau? Ca banuiesc ca odata ce detin parti sociale pot scoate la vanzare, dar logic e sa imi dea cat se merita de banii datorati nu sa se poata lua in acest fel si pielea de pe om( nu ca n-ar merita).

Va multumesc
Printr-un proces. Se incepe cu o cerere de chemare in judecata si se continua in mai multe posibile moduri. Dar dumneavoastra veti obtine partile sociale, nu direct bunurile societatii.
Da, asta stiu , dar cine hotaraste cate parti sociale imi sunt atribuite? Stiu ca nu primesc bunurile ci ca ele sunt scoase la licitatie etc.. eu efectiv vreau sa imi recuperez creanta si nu gasesc nici o cale. Avocatii imi zic ca tine de executor iar executorul spune ca trebuie expertiza sa se vada cate parti sociale mi-ar reveni ca nah..si pe dincolo..dar expertiza e ff greoaie si costa f mult si ca este un proces greoi care dureaza f mult/... Numai puncte de suspensie exact cum scriu eu acuma...nimic concret :(
Pana la urma ..le dau dreptate celor ce lasa deoparte legea si isi fac ei propria dreptate. Cu parere de rau..dar in tara asta de nu iti faci tu..nu iti face nimeni. Daca nici cu acte la notar si toate cele nu pot recupera creantele..ce dreptate sa mai ceara cei ceau fost jefuiti, loviti..etc?!?
La valoarea nominala. Aveti creanta 1000 lei si partile sociale sunt in total 200 lei, le primiti pe toate si va ramane dator 800 lei. Daca executorul nu gandeste astfel, schimbati executorul.

Alte discuții în legătură

Srl- asociat unic- se poate executa silit pentru o datorie asociat? andreistan andreistan Buna ziua, O persoana fizica este asociat unic la un SRL. Persoana imi datoreaza niste bani, avem contract notarial de imprumut. [b]Pot sa ii iau ... (vezi toată discuția)
Se poate executa silit ? Manole Dumitru Manole Dumitru O persoana fizica X are o creanta datorie altei persoane Y. X este patronul unei firme si este unic asociat, deasemeni este si administratorul firmei. ... (vezi toată discuția)
Executare silita srl danadaia danadaia Buna Ziua 1.In urma cu 1 an si ceva am facut un imprumut pt un Srl l-a care sunt administrator.De cateva luni din cauza faptului ca srl a mers fff prost nu am ... (vezi toată discuția)