buna ziua,
de aproximativ 1,5 luni am schimbat medicul de familie, eu lucrez la MAI, dupa o luna de la inscriere am fost la dr pt o trimitere si nu figuram ca fiind asigurat in sistem, am trimis o instiintare si datele dr meu prin fax la casa noastra de asigurari si nu am primit nici un raspuns oficial.Intrebarea mea este, i n cazul meu trebuie sa instiintez casa de asigurari pe schimarea dr? trebuie sa ma duc personal la sediul lor?
Multumesc
Eu am patit asta de 4 ani si tot nerezolvata e! Sa fiu sincera nici nu stiu unde trebuie sa platesc. Imi vine de la Casa Prahova de unde nu pot lua negatie sau transfer pentru nimic in lume. Nici nu am timp sa alerg. asa ca succes si voi urmarii cu pasiune subiectul
Verificati la noul medic de familie, daca a facut demersurile catre casa de asigurari de sanatate de care apartineti (acolo este dirijata de angajator suma reprezentand contributia dvs. la asigurarile de sanatate) pentru inregistrarea dvs. la noul medic de familie.
Obligatia de anuntatre este a noului medic de familie, conform Legii sanatatii nr. 95/ 2006, acesta primind de la casa de asigurari, sume de bani, in functie de numarul de pacienti inregistrati.
Verificati si daca nu cumva figurati in continuare tot la vechiul medic de familie.
Puteti merge si personal la casa de asigurari de sanatate de care apartineti, sa va interesati de petitia dvs.
Daca este vorba de a trece de la o casa de asigurari de sanatate (de exemplu de la cea obisnuita), la alta casa de asigurari de sanatate(de exemplu la cea de care apartine MAI), ar trebui sa formulati in scris o petitie catre casa nationala de asigurari de sanatate. Conform Legii nr.233/ 23.04.2002 care aproba OG nr. 27/ 30.01.2002 art.8, trebuie sa primiti raspuns in 30 de zile calendaristice, de la inregistrarea petitiei la destinatar.