Buna ziua ! As vrea si eu o solutie legala pentru urmatoarea speta:
Daca doresc destituirea unui director general la un SC sunt obligat sa-i ofer un alt post conform pregatirii sale profesionale? Daca da, care este procedura ce trebuie urmata si legea care prevede procedura!Va multumesc si astept urgent o solutie
Depinde de articolul din Codul muncii cu care il concediati.
Nu sunteti obligat sa-i oferiti alt post daca il concediati cu art. 65.1 (desfiintarea postului), art. 61.a (desfacerea disciplinara a c.i.m), art. 61.b (arestarea preventiva a salariatului), art. 31.3 (notificarea in perioada de proba - practic nu este o concediere).
Sunteti obligat sa-i oferiti alt post daca concedierea se dispune in temeiul art. 61.c (necorespundere medicala), art. 61.d (necorespundere profesionala), art. 56.1 lit. e) (ca urmare a admiterii cererii de reintegrare in functia ocupata de salariat a unei persoane concediate nelegal sau pentru motive neintemeiate, de la data ramanerii definitive a hotararii judecatoresti de reintegrare).
Concediere
gabieru
am fost concediat si am actionat institutia in instanta.
daca voi castiga procesul ce se intampla:
a) daca postul meu a fost ocupat
b) daca postul a fost ... (vezi toată discuția)
Concediere
ContSters74221
Buna ziua!
vreau sa ma ajutati in urmatoarea speta:
o societate a concediat individual din motive ce nu tin de persoana angajatului(mai precis a trimis in ... (vezi toată discuția)