avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 379 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... dreptul muncii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

dreptul muncii

Buna ziua ! As vrea si eu o solutie legala pentru urmatoarea speta:
Daca doresc destituirea unui director general la un SC sunt obligat sa-i ofer un alt post conform pregatirii sale profesionale? Daca da, care este procedura ce trebuie urmata si legea care prevede procedura!Va multumesc si astept urgent o solutie
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:32, 30 Octombrie 2012
Depinde de articolul din Codul muncii cu care il concediati.

Nu sunteti obligat sa-i oferiti alt post daca il concediati cu art. 65.1 (desfiintarea postului), art. 61.a (desfacerea disciplinara a c.i.m), art. 61.b (arestarea preventiva a salariatului), art. 31.3 (notificarea in perioada de proba - practic nu este o concediere).

Sunteti obligat sa-i oferiti alt post daca concedierea se dispune in temeiul art. 61.c (necorespundere medicala), art. 61.d (necorespundere profesionala), art. 56.1 lit. e) (ca urmare a admiterii cererii de reintegrare in functia ocupata de salariat a unei persoane concediate nelegal sau pentru motive neintemeiate, de la data ramanerii definitive a hotararii judecatoresti de reintegrare).
Ultima modificare: Marți, 30 Octombrie 2012
Dragos Stefan, Consultant resurse umane
Ce intelegeti dvs prin destituire ? .. daca doriti se poate propune acelui director schimbarea functiei prin incheierea unui act aditional la c.i.m.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Desfiintare post - ce se intampal cu angajatul omiduta7477 omiduta7477 Buna dimineata, Va suspun atentiei un subiect dificil - datorita situatiei firmei, nu mai este nevoie de postul de analist si incercam sa-i oferim alt post ... (vezi toată discuția)
Concediere gabieru gabieru am fost concediat si am actionat institutia in instanta. daca voi castiga procesul ce se intampla: a) daca postul meu a fost ocupat b) daca postul a fost ... (vezi toată discuția)
Concediere ContSters74221 ContSters74221 Buna ziua! vreau sa ma ajutati in urmatoarea speta: o societate a concediat individual din motive ce nu tin de persoana angajatului(mai precis a trimis in ... (vezi toată discuția)