avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2017 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA TVA 5% BLOC NOU
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

TVA 5% BLOC NOU

Salutare tuturor. Am dat si eu un avans de 75% pentru un apartament in bloc nou si urmeaza sa platesc restul de bani in 30 zile. Dezvoltatorul aplica cota TVA 5% doar pe diferenta de plata, adica 25%. E legal ceea ce face? Cum as putea sa-l oblig sa aplice TVA pe intreaga suma, adica si pe avansul pe care l-am dat anul trecut. Daca il dau in judecata, am castig de cauza in instanta?Multumesc mult si astept raspuns
Cel mai recent răspuns: marcoze11 , utilizator 10:12, 20 Februarie 2009
Cautati in forum, au fost discautate astfel de probleme.
Multumesc pt raspuns, intre timp am mai studiat aceasta problema pe forum. As vrea sa stiu, daca puteti sa-mi spuneti, in cazul in care factura din anul 2008 se storneaza si se refactureaza acum in 2009, cum se calculeaza cursul valutar?La valoarea din 2008 cand s-a intocmit initial factura (euro calculat la cursul in lei din ziua platii avansului), sau se recalculeaza acea suma la cursul semnarii actului de vanzare cumparare, adica la cursul de acum din 2009?
Plata si facturarea se va face la Cursul BNR din ziua vanzarii.( semnarea actului de vanzare cumparare).
Eu stiam ca se aplica cursul din data platii, respectiv suma platita ca avans in RON are aceeasi valoare in EUR ca la data respectiva.
Si eu stiu ca factura in lei va fi stornata si se va calcula aceeasi suma(deci curs valutar de atunci) cu TVA5% .

Alte discuții în legătură

Tva 5% la apartamentele noi slave silviu slave silviu buna seara Va rog frumos sa ma lamuriti si pe mine in urmatoarea problema: sunt pe cale sa achizitionez un apartament nou in valoare de 98136 euro fara tva, ... (vezi toată discuția)
Stornarea facturii de avans daniel84 daniel84 buna ziua, am o intrebare la care pana acum am primit mai multe raspunsuri. Am contractat un apartament - printr-un antecontract - in urma cu aproximativ un ... (vezi toată discuția)
Stornare avans si emitere factura finala anansc83 anansc83 Am si eu o intrebare referitoare la facturarea unor bunuri contractate in valuta, facturate in lei: 1. In contract se specifica ca plata se va efectua la ... (vezi toată discuția)