avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 743 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Stornarea facturii de avans
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Stornarea facturii de avans

buna ziua,
am o intrebare la care pana acum am primit mai multe raspunsuri.
Am contractat un apartament - printr-un antecontract - in urma cu aproximativ un an de zile, am platit la momentul respectiv 75% din valoarea lui la cursul BCR din ziua emiterii facturii (curs de 3.7 Ron la momentul respectiv). In urmatoarea perioada voi fi in situatia de a semna contractul de vanzare cumparare si implicit de a plati diferenta de 25%. in contractul meu de mentioneaza ca plata diferentei de 25% se va face la cursul BCR din ziua eminterii facturi (ziua in care semnez contractul final).
intrebarea este: In cazul in care se face stornarea facturii de avans si se eminte o singura factura finala risc sa platesc diferenta de curs pentru suma platita initial ca avans? sau se storneaza factura de avans la cursul initial si platesc numai diferenta de 25% la cursul actual?

Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: soficu cristina , utilizator 11:27, 10 Aprilie 2009
Contractul stipuleaza valoarea apartamentului in eur? Logic este ,din valoarea finala contractata se scade valoarea in eur a avansului si diferenta se plateste la cursul platii(curs bnr sau a bancii in cauza) cum ati stipulat in contract.oricum trebuie sa aveti mentionat in contract modalitatea finala de plata.Credeti ca daca eur s-a depreciat anul trecut v-a recalculat cineva ratele ramase?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stornare avans si emitere factura finala anansc83 anansc83 Am si eu o intrebare referitoare la facturarea unor bunuri contractate in valuta, facturate in lei: 1. In contract se specifica ca plata se va efectua la ... (vezi toată discuția)
Tva 5% la apartamentele noi slave silviu slave silviu buna seara Va rog frumos sa ma lamuriti si pe mine in urmatoarea problema: sunt pe cale sa achizitionez un apartament nou in valoare de 98136 euro fara tva, ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, mă aflu într-o situație foarte complicată, am ... Ramona Blidaru Ramona Blidaru Buna ziua, Mă aflu într-o situație foarte complicată, am nevoie de ajutor. Am semnat un antecontract pt un apartament în 2022, moment la care TVA ul era ... (vezi toată discuția)