buna ziua,
am o intrebare la care pana acum am primit mai multe raspunsuri.
Am contractat un apartament - printr-un antecontract - in urma cu aproximativ un an de zile, am platit la momentul respectiv 75% din valoarea lui la cursul BCR din ziua emiterii facturii (curs de 3.7 Ron la momentul respectiv). In urmatoarea perioada voi fi in situatia de a semna contractul de vanzare cumparare si implicit de a plati diferenta de 25%. in contractul meu de mentioneaza ca plata diferentei de 25% se va face la cursul BCR din ziua eminterii facturi (ziua in care semnez contractul final).
intrebarea este: In cazul in care se face stornarea facturii de avans si se eminte o singura factura finala risc sa platesc diferenta de curs pentru suma platita initial ca avans? sau se storneaza factura de avans la cursul initial si platesc numai diferenta de 25% la cursul actual?
Contractul stipuleaza valoarea apartamentului in eur? Logic este ,din valoarea finala contractata se scade valoarea in eur a avansului si diferenta se plateste la cursul platii(curs bnr sau a bancii in cauza) cum ati stipulat in contract.oricum trebuie sa aveti mentionat in contract modalitatea finala de plata.Credeti ca daca eur s-a depreciat anul trecut v-a recalculat cineva ratele ramase?